Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković u Tuheljskim Toplicama: Vlada u radu ima četiri ključna stupa

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je bio na skupu bivših polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta koja se u Tuheljskim Toplicama održava u sklopu dvodnevne Konferencije župana gradonačelnika i načelnika općina iz redova HDZ-a
11. listopada 2019. u 22:30 4 komentara 564 prikaza
Andrej Plenković i ostali na svečanoj akademiji povodom Dana obrane grada Zadra
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Premijer Andrej Plenković u petak je navečer u Tuheljskim Toplicama rekao da Vlada u radu ima četiri ključna stupa, "od sustavnog i kontinuiranog dijaloga sa županijama, gradovima, općinama, preko funkcionalne i fiskalne decentralizacije do projekata koji osiguravaju ravnomjeran regionalni razvoj."

Andrej Plenković Stručnjaci o premijerovom istupu: Premijer želi pokazati da mu napadi ne mogu ništa, da vlada situacijom

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je bio na skupu bivših polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta koja se u Tuheljskim Toplicama održava u sklopu dvodnevne Konferencije župana gradonačelnika i načelnika općina iz redova HDZ-a.

Rekao je da HDZ cijeni ustroj kakav ima Hrvatska."Nisu sve stranke zadovoljne i sretne s postojećim ustrojem. HDZ cijeni ustroj kakav imamo, etabliran, ima svoj učinak i težinu. Stranka smo koja dobiva izbore u 12 županija, rekao je.

Govoreći o gospodarstvu kazao je da članovi HDZ-a mogu biti zadovoljni rezultatima vlade. Istaknuo je rast BDP-a, rast prosječne te minimalne plaće. Naglasio je i kako bez povećanja poreza središnji proračun u zadnje dvije godine bilježi višak.

Andrej Plenković Pokazao drugo lice Sarkastičan Plenković: Plaće ćemo povećati za 100 posto, imamo novca

"Trošimo koliko zarađujemo, s viškom vraćamo dugove bivših vlada. Ova vlada porezno i administrativno rasterećuje, a radi se o iznosu od 12,5 milijardi kuna. Slijedi uvođenje eura, vratili smo investicijski rejting u ove tri godine i imamo povoljnije kamate za gospodarstvo i građane" - rekao je Plenković.

Ocijenio je da međunarodni položaj zemlje nikada nije bio ovako jak i da Vlada ima odgovornu politiku prema globalnim i susjedskim temama.

Što se tiče predstojećih predsjedničkih izbora od svih članova zatražio je puni angažman kako bi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osvojila još jedan mandat. Istaknuo je to kao politički prioritet.

Uz premijera na skupu su bili i ministri Tomislav Čorić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Davor Božinović te Mario Banožić.

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • fefellerunt:

    Koliko je plenkoviću stalo do ove države najbolje se vidi po njegovim ministrima tipa Čorić, Divjak, Kujundžić , koji geldaju kako što više opteretiti proračun i otežati život običnim ljudi9ma kkao bi paraziti što više uživali

  • rpzagreb:

    Ako su etablirani članovi brkić, škaro, kujunđić, kuščević, žalac, đakić i slični onda je sve jasno kakvi su im moralni i stranački kriteriji. Kada tu dodamo jednog bandića kao njihovg važnog partnera, sve skupa vodi u primitivizam i zaostalost.

  • Kluk:

    Žao mi je tog čovjeka koji je dosada najviše napravio za Hrvatsku. Toliko napada i s lijeva i s desna, od medija, koalicijskih "partnera", gramzivih sindikata, pa i iz vlastite stranke. Skidam mu kapu i želim puno uspjeha.