Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazao drugo lice

Sarkastičan Plenković: Plaće ćemo povećati za 100 posto, imamo novca

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.10.2019.
u 17:50

Premijer Andrej Plenković sarkastično je i šaljivo odgovarao na pitanja novinara tijekom konferencije u Vladi

Premijera Andreja Plenkovića vidno je uzrujala odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojom je odlučeno da je povrijedio načelo savjesnog i transparentnog postupanja jer je propustio deklarirati svoju kumsku povezanost s Igorom Pokazom kada ga je predlagao za veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu, a pokazao je to na današnjoj konferenciji za novinare.

Na početku konferencije kazao je kako je 'danas jako zabavan dan pa će se malo zabavljati'.

Nakon što je govorio o svojoj kumskoj vezi s veleposlanikom Igorom Pokazom i njegovoj karijeri u diplomaciji, osvrnuo se i na Miru Bulja koji ga je prijavio Povjerenstvu.

– Razmotrit ćemo da li da zovemo Pokaza na konzultacije, a budemo li ga mijenjali, svakako ću za novog veleposlanika u Velikoj Britaniji razmotriti zastupnika Bulja. To će biti veliki gospodarski i ekonomski napredak za zemlju koja uskoro izlazi iz Europske unije – rekao je.

– Kad bi sad spominjao s kim sam dobar, vi biste se smijali sad pola sata, no nemamo vremena – dodao je.

– Ja sam trebao kuvertirati da sam mu kum, uručiti ga putem kurira kao tajan dokument ravno u ruke gospodina Bulja – rekao je.

Nije poštedio niti vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu koji je rekao 'kako se ništa promijenilo nije od prosvjeda u Vukovaru' po pitanju uhićenja ratnih zločinaca.

– To nije točno, bilo bi dobro da se ažurira kod ministra Božinovića. Gospodin Penava je izravno izabrani gradonačelnik Vukovara kojem sam ja išao više puta pomagati da se izabere – kazao je Plenković.

Na pitanje hoće li ukinuti Povjerenstvo odgovorio je:

– Jao, ne to stavljati u naslove.

Novinari su ga pitali i o štrajku učitelja i nastavnika te njihovim zahtjevom za većim plaćama.

– Predložit ćemo da svima plaća bude 100 posto veća. Malo je 17% i malo je ovo što se s traži. Imamo prihoda u proračunu, škrt je taj prijedlog – rekao je.

– Ako smo već digli plaću za 11,5 posto, ako smo ponudili još dva posto za rujan, listopad, studeni prosinac, pa iduće godine još dva posto, oni su to odbili. Onda se čini da je to malo. Za sto posto ćemo povećati plaće – rekao je.

Na pitanje hoćemo li imati prijevremene parlamentarne izbore odgovorio je:

– Kako da na tako zabavnoj presici govorim o tako dramatičnoj temi.

– Nije to dramatično – odgovorila mu je novinarka.  

– Onda nije važno! – uzvratio joj je premijer.

Ključne riječi

Komentara 102

IN
instruktori
19:16 11.10.2019.

Jel povjerenstvo misli na sukob interesa što je Pokaza 2012. veleposlanikom u Rusiji imenovao tadašnji dvojac Milanović-Josipović?!

KA
karlodrago
19:02 11.10.2019.

Sindikati,gong.RTL i većina medija rade da sruše ovu vladu i HDZ i ne skriveno rade za SDP ,ali narod nije glup i neče dozvoliti da ovi jugonostalgičari dođu na vlast.

DR
DragoS
18:28 11.10.2019.

Samo naprijed premijeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije