Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granica

Plenković razgovarao s Cerarom: Hrvatska neće primjenjivati odluku

Andrej Plenković i Miro Cerar
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
1/4
29.06.2017.
u 18:53

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ponovio je stajališta Republike Hrvatske te naglasio da Hrvatska ostaje pri svojoj odluci da Republiku Hrvatsku današnja arbitražna odluka ni na koji način ne obvezuje i Republika Hrvatska neće je primjenjivati

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković telefonski je danas razgovarao s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom, izvijestili su iz Vlade. 

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković ponovio je stajališta Republike Hrvatske te naglasio da Hrvatska ostaje pri svojoj odluci da Republiku Hrvatsku današnja arbitražna odluka ni na koji način ne obvezuje i Republika Hrvatska neće je primjenjivati.

Predsjednik Vlade Slovenije Miro Cerar ponovio je stajalište Republike Slovenije o današnjoj odluci Arbitražnog suda u Den Haagu. Dogovorili su se da neće poduzimati jednostrane poteze te da će razgovore nastaviti 12. srpnja u Ljubljani, uoči sastanka Berlinskog procesa u Trstu 12. i 13. srpnja.

Sastanku u Trstu nazočit će šefovi država ili vlada (Njemačke, Francuske, Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i UK) te zemalja jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije)", izvijestili su iz Vlade. 

 

 

Komentara 33

Avatar jest
jest
19:13 29.06.2017.

Čvrsto se vezati uz SAD, UK i Izrael te ne popustiti ni jednog jedinog milimetra, ne mogu nam baš ništa ni vojno ni drugačije. A Njemačka je povijesni luzer i to će i ostati.

PR
prajdali100
19:03 29.06.2017.

Samo tvrdo! Nema popustanja ni milimetra.

Avatar whack.tack
whack.tack
19:02 29.06.2017.

cerar je rekao da ce pomno procitati odluku arbitraze i onda nazvati plenkovica. kako ga nazvao odmah, ili je znao za rezlutat ili je imao odluku vec od prije ...ili je jako logican. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije