Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavio im postignuća

Plenković primio članove Vlade nacionalnog jedinstva

Vlada nacionalnog jedinstva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/14
26.10.2017.
u 16:12

Premijer Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima članove Užeg kabineta Vlade nacionalnog jedinstva, u prigodi 25. obljetnice te Vlade, a susretu su, uz predsjednika Vlade nacionalnog jedinstva Franju Gregurića, nazočili potpredsjednici njegove Vlade Mate Granić, Zdravko Tomac, Jurica Pavelić i ministar Davorin Rudolf, priopćeno je iz Vlade.

Prva koalicijska hrvatska Vlada nastala je iz nužnosti, u izvanrednim okolnostima Miloševićeve velikosrpske agresije na Hrvatsku. Radi potpunog političkog jedinstva potrebnog za očuvanje suverenosti, neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti i demokratskog karaktera Hrvatske, osam parlamentarnih stranaka pokazalo je političku zrelost i potpisalo sporazum o formiranju Vlade koja će u tim turbulentnim vremenima imati podršku svih političkih snaga u zemlji, kaže se u priopćenju.

Vlada nacionalnog jedinstva uspješno je organizirala djelotvornu obranu Hrvatske u nametnutome ratu, radila na zaštiti cjelokupnog stanovništva, osiguravala normalan život prognanicima i izbjeglicama s ugroženih područja. Također  je osigurala gospodarske uvjete za obranu zemlje, istodobno unapređujući tržišno gospodarstvo, uspostavivši monetarnu samostalnost i izborivši se za međunarodno priznaje Republike i prijem u Ujedinjene narode.

Plenković je predstavio postignuća svoje Vlade

Istodobno je pripremala zemlju za obnovu i saniranje posljedica razaranja nakon oslobađanja okupiranih područja, podsjetili su članovi Vlade nacionalnog jedinstva. Razgovaralo se i o aktualnoj gospodarskoj i političkoj situaciji, kao i o globalnim, osobito sigurnosnim izazovima s kojima se Hrvatska danas susreće, sada kao važan međunarodni čimbenik, punopravna članica Europske unije i Sjevernoatlantskog sporazuma, kao i ostalih važnih asocijacija.

Plenković je predstavio postignuća svoje Vlade u jednogodišnjem razdoblju, posebno naglasivši ostvareni gospodarski rast. Također je istaknuo da je prema konačnim podacima Zavoda za statistiku i Eurostata razvidno da Hrvatska svoj javni dug smanjuje dvostruko brže od prosjeka članica Europske unije, što je važan trend i za ispunjavanje kriterija iz Maastrichta koji se odnose na pristupanje eurozoni.

Premijer je naveo da je u ovom trenutku ključan upravo razvoj gospodarstva, s financijskom i gospodarskom stabilnošću kao preduvjetom za rast zaposlenosti i bolji život hrvatskih građana, stoji u priopćenju.

Pogledajte i video kako se predsjednik Europske komisije Juncker našalio s premijerom Plenkovićem:

Komentara 5

MU
Muncimir
19:26 26.10.2017.

Kad su svi na okupu najlakše ih je uhapsiti.

AN
antonelić
18:29 26.10.2017.

da li je u vladi nacionalnog spasa bio vljadimir iljić šeks ... velika postignića te vlade vide se danas kad smo krenuli u blagostanje ... konačno !!! ... još samo da nam anemija i pinokio povećaju povratnu naknadu za pet ambalažu sa 50 lipa na 1 kunu po boci bili bismo mala švicarska ... bujrum , dječaci !!!

Avatar Ronin
Ronin
17:36 26.10.2017.

Vlada nacionalnog jedinstva? Što je to? Tko to plaća? Što rade oni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije