Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kompliciramo život

Davorin Rudolf: Na Pelješcu ćuprija je minorno pitanje!

davorin rudolf,portal
Nino Strmotić/Vecernji list
02.09.2013.
u 17:28

Zaboga, pelješki most se već počeo graditi... I sad mi izmišljamo nove varijante, podmorski tunel, brzu cestu, koridor, prijevoz trajektima, nekakav distrikt Neum! Sve nanovo. Kompliciramo život. Šlamperaj, tvrdi akademik Rudlof

- Taj most bih nazvao "na Pelješcu ćuprija", kad se zna koliko smo puta mi u Hrvatskoj svečano polagali kamen temeljac i započinjali iznova radove. Naravno da sam iznenađen jer se o tom mostu još naveliko priča i kod vas i kod nas, a pogotovo što su otvorena pitanja, pa eto i pitanje pelješkoga mosta, između naše dvije zemlje minorna i dobra ih diplomacija, uz jasnu podršku vlada, može u kratkome roku eliminirati - kazao je akademik Davorin Rudolf bosanskohercegovačkom Oslobođenju.

''Kompliciramo život''

Ugledni stručnjak za međunarodno pravo i sveučilišni profesor, član Savjeta predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku politiku, svojevremeno ministar pomorstva i ministar vanjskih poslova Hrvatske, te dugogodišnji hrvatski veleposlanik u Italiji govori za Oslobođenje o ratifikaciji Sporazuma o granici Tuđman - Izetbegović iz 1999. osvrnuo se i na najbolje rješenje u prometnom povezivanju dubrovačkog područja s ostatkom zemlje.

- Zaboga, pelješki most se već počeo graditi. Obavljena su iscrpna istraživanja, načinjena je kompletna dokumentacija. I sad mi izmišljamo nove varijante, podmorski tunel, brzu cestu, koridor, prijevoz trajektima, nekakav distrikt Neum! Sve nanovo. Kompliciramo život. Šlamperaj! Koridor kroz područje BiH, s obzirom na šengenske uvjete koji zalaze u državni suverenitet, teško bi prihvatile Vlada i Skupština BiH.

''Ratifikacija Sporazuma o granici Tuđman - Izetbegović iz 1999.''

- Aktualna hrvatska Vlada bi željela ratificirati ugovor Tuđman - Izetbegović o razgraničenju iz 1999. Na iznenađenje svih hrvatskih stručnjaka naš predsjednik Vlade je javno izjavio da je taj ugovor dobar. A nije dobar. Valjalo bi prije razriješiti dvojbe u Malostonskome zaljevu i na Uni, jer ugovor o granici mora biti maksimalno pravedan za obje strane. Ako povučete granicu u prilog jednoj državi, takva granica će biti trajno vrelo trvenja - napominje Rudolf.

>>Ministar iz BiH: Gradnja pelješkog mosta neće se dogoditi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije