Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET SUPETRU

Plenković: Neka oporba kaže kako oporezivati marže: 'Neka kažu kako i gdje to ima'

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima u Supetru na Braču
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
05.09.2023.
u 14:29

Komentirao je i rezultate turističke sezone ocijenivši da će "rezime turističke sezone biti jako dobar", jer su fizički pokazatelji na razini rekordne 2019., a prihodi znatno iznad te rekordne godine.

Premijer Plenković u utorak je pozvao oporbu da kaže kako bi oporezivala marže velikih trgovaca i onih u turističkom sektoru, s obzirom da se iz oporbenih redova čuo takav prijedlog kako dio borbe protiv rasta cijena, prvenstveno hrane.

"Neka kažu kako i gdje to ima, neka dadnu jedan primjer", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara u Supetru, gdje je bio na otvorenju Organizacijske jedinice Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih usluga Centra za odgoj i obrazovanje 'Juraj Bonači'.

"Koji je to porezni oblik kojim bi se oporezivale marže?", dodao je.

Podsjeća da je vladajuća većina donijela zakon o dodatnom porezu na dobit koji je donio 235 milijuna eura, koji su usmjereni onima kojima su najpotrebniji.

VEZANI ČLANCI

Komentirajući najave da će Grad Zagreb podignuti stopu poreza na dobit i time praktički u svojem području poništiti vladinu poreznu reformu te pitanje novinara je li to onda uopće reforma ako se na taj način može eskivirati, odgovorio je da su vladini zahvat u poreze "velika reforma", jer je vlada uz funkcionalnu omogućila i veliku fiskalnu decentralizaciju kojom su znatno povećani prihodi jedinica lokalne samouprave.

Zadnjim poreznim zahvatima dodatno je ojačana porezna autonomija kako bi lokalne jedinice preuzele odgovornost i same utjecale na plaće ljudi na svojim područljima, rekao je Plenković.

Komentirao je i rezultate turističke sezone ocijenivši da će "rezime turističke sezone biti jako dobar", jer su fizički pokazatelji na razini rekordne 2019., a prihodi znatno iznad te rekordne godine.

VIDEO Crnogorski pjevač oštro se obrušio na Jadranku Kosor, uskoro se i ona javila: 'Jadno i nemoćno'

Ključne riječi

Komentara 2

LL
lijepa_li si
14:59 05.09.2023.

tisuće malih trgovina se zatvaralo dok su naši odličnici svečano otvarali strane lance trgovina uvjeravajući nas da je to odlično. ..i strani vlasnici su skužili da je to odlično za njih, pa su digli marže za duplo nego u svojimm matičnim državama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije