Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE MOŽEMO NIKOGA PRISILITI'

Plenković: Nećemo uvesti obvezu cijepljenja ni za koga, vjerujemo u razboritost građana

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
11.09.2021.
u 13:10

“To nije točno. Pitalo ga se za covid potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje. On tvrdi da to nije rekao”, kazao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije U Zagrebu gdje se obilježava Nacionalni dan Mladeži Hrvatske demokratske zajednice. Tom je prilikom prokomentirao navodnu izjavu ministra Davora Božinovića na HRT-u vezanu za obvezno cijepljenje.

“To nije točno. Pitalo ga se za covid potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje. On tvrdi da to nije rekao”, kazao je Plenković.

“Ne možemo obvezu cijepljenja uvesti za nikoga jer smo na početku rekli da to nećemo. Vjerujemo u razboritost, mudrost, informiranost hrvatskih građana. Ne vjerujem da postoji više bilo tko u Hrvatskoj tko ne zna da covid postoji više od 18 mjeseci”, dodao je. Dodao je da Vlada sve napravila te da ne mogu dovesti nekoga za ruku na cijepljenje.

“Mi prisiliti nikoga da se cijepi ne možemo, ali istodobno život mora funkcionirati”, poručio je. Dodao je da su na snazi ostale minimalne epidemiološke mjere.

Komentara 128

ZM
Zmaj2
14:25 11.09.2021.

Ne mogu vjerovat kojih antivax ideja ima ovdje. Cudo.

WE
west66
14:56 11.09.2021.

Necijepljeni, razboriti građani, samo da se zna, pune su ih bolnice. Koji licemjeri, rugaju se lijecnicima kad im savjetuju da se cijepe, a pune cekaonice upravo takvih.

ME
MENOY
14:10 11.09.2021.

.bolji je respirator nego igla..a rizik isti .jel tako doktori antivakseri..To znaci ne cijepite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije