Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendumi

Plenković: Ne znam od kud cure informacije, ali volio bih znati

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
11.10.2018.
u 15:41

Na pitanje sumnja li iz kojih izvora su mogli iscuriti ti podaci, odgovorio je da ne zna ništa o tomu, ali da bi volio to znati

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je kazao da ne zna imaju li građanske inicijative za raspisivanje dva referenduma dovoljno potpisa i spornim smatra da su takvi podaci 'iscurili'.

"Čekam ministra Kuščevića da sa svojim kolegama i povjerenstvom obavi posao do kraja“, kazao je premijer. "Sporno je da su podaci iscurili i to je jako loše, ako je to uopće istina", istaknuo je Plenković.

Na pitanje sumnja li iz kojih izvora su mogli iscuriti ti podaci, odgovorio je da ne zna ništa o tomu, ali da bi volio to znati.

Mediji su objavili danas da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu, a ministar uprave Lovro Kuščević je rekao da to nisu informacije povjerenstva koje se bavi provjerom prikupljenih potpisa. Demantirao je i da je on osobno, kao probni balon, plasirao u medije neslužbene informacije o nedovoljnom broju potpisa i rekao da će službeni podaci biti objavljeni sredinom idućeg tjedna. Demantij su uputili i iz Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) koja radi na prebrojavanju potpisa.

Plenković je odgovorio na nekoliko pitanja novinara prije ulaska u Sabor u kojemu brani ministra zdravstva Milana Kujundžića u raspravi o oporbenom zahtjevu za njegovim opozivom.

Na pitanje je li Kujundžić najslabija karika u Vladi jer "resor zdravstva puno troši, a nema reformi“, Plenković je samo kratko kazao: "Pitajte njega".

>> Pogledajte kako je Grmoja "zagrmio" na Plenkovića u Saboru

Komentara 53

ŽU
žuti
15:51 11.10.2018.

Drago dijete odgojeno na jaslama JNA ne želi priznati da je u zemlji u kojoj vlada duboka država nemoguće imati ikakve tajne! "Meštri" su u odgojnim školama UDB-e i KOS-a jako dobro ispekli zanat kako nešto provaliti, kako nešto podvaliti..........., pa su nauk prenijeli na svoju djecu!

WW
wwwcroxx
22:12 11.10.2018.

Dosta nam je HDZ i SDP komunista.

PA
Panonski
16:56 11.10.2018.

HDZ mladež i botovi u akciji....UDARAJU MINUSE hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije