Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer objasnio

Plenković: Dio HDZ-a je bio protiv, to je njihov odabir. Uvreda Bulja? To je bila pohvala iz srca

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
13.04.2018.
u 14:25

S obzirom na to da je 14 HDZ-ovih zastupnika glasovalo protiv, novinari su Plenkovića pitali je li to neka poruka namijenjena njemu

Premijer Andrej Plenković zahvalio se zastupnicima nakon ratifikacije Istanbulske konvencije i izglasavanja povjerenja Martini Dalić.

Rekao je kako je nedostajao i glas Furija Radina koji se ispričao zbog bolesti te da je ''kolega Zekanović ovim potezom dokazao da je i formalno dio oporbe''.

– Dio HDZ-a je bio protiv, to je njihov odabir. Dobro je za Republiku Hrvatsku da smo usvojili ovu Konvenciju, a njena bit je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji. Institucije Vlade provodit će je da riješe ovaj negativni društveni fenomen – objasnio je Plenković koji je istaknuo i kako se treba raditi na smanjivanju podjela i tenzija oko Istanbulske konvencije.

S obzirom na to da je 14 HDZ-ovih zastupnika glasovalo protiv, novinari su Plenkovića pitali je li to neka poruka namijenjena njemu. 

– Ne, mislim da dio zastupnika možda ima neke svjetonazorske dileme, dio je sasvim razvidno pod pritiskom, a dio ima neku sasvim drugu agendu, ali to je njihova stvar – objasnio je Plenković, javljaju 24 sata.

Govorio je i o izmjeni uvreda s Mostovcem Mirom Buljem kojeg je nazvao 'panjem'

- To je apsolutno bio lapsus, Franjo Panj je lik iz antologijske serije 'Čovik i po' i to je bilo s respektom prema njemu kao čovjeku koji me podsjeća na Špiru Guberinu. To je, u biti, bilo jako dobro i zato se čudim što se osjetio možda malo pogođenim, ali to je bilo iz srca - poručio je Plenković.

Komentara 117

RI
rimac444
20:05 13.04.2018.

Panj se uvrijedio što je potvrđeno da je panj, ali ne bilo kakav panj, taj panj je učio šivati gaće, no taj panj nije ni to naučio, ali zna buljati gluposti u saboru

DU
Deleted user
18:07 13.04.2018.

Iako je omaška upravo ono što većina građana misli o Bulj, s intelektualnom sirotinjom takvog tipa rasprava je beskorisna jer ima nedostaj "materijala" da nešto razumiju.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
20:19 13.04.2018.

Konacno neko nazvao Bulja pravim imenom:)))) Sjetimo se kako je lagao o Karamarku , to mu je u genima. Kao branitelj Bulj je radi ranjavanja dobio 20% invalidninu podigao je na 30 % i sa tih 30% nikad nije moraoo raditi, ima sa 30% stopostotnu nesposobnost - drugi branitelji mogu o tome samo sanjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije