Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Dio HDZ-a je bio protiv, to je njihov odabir. Uvreda Bulja? To je bila pohvala iz srca

S obzirom na to da je 14 HDZ-ovih zastupnika glasovalo protiv, novinari su Plenkovića pitali je li to neka poruka namijenjena njemu
13. travnja 2018. u 14:25 117 komentara 8451 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Premijer Andrej Plenković zahvalio se zastupnicima nakon ratifikacije Istanbulske konvencije i izglasavanja povjerenja Martini Dalić.

Sabor izglasao Istanbulsku konvenciju i povjerenje ministrici Dalić Sabor Ovo su zastupnici koji su glasovali protiv Istanbulske konvencije, među njima i 14 HDZ-ovaca

Rekao je kako je nedostajao i glas Furija Radina koji se ispričao zbog bolesti te da je ''kolega Zekanović ovim potezom dokazao da je i formalno dio oporbe''.

– Dio HDZ-a je bio protiv, to je njihov odabir. Dobro je za Republiku Hrvatsku da smo usvojili ovu Konvenciju, a njena bit je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji. Institucije Vlade provodit će je da riješe ovaj negativni društveni fenomen – objasnio je Plenković koji je istaknuo i kako se treba raditi na smanjivanju podjela i tenzija oko Istanbulske konvencije.

S obzirom na to da je 14 HDZ-ovih zastupnika glasovalo protiv, novinari su Plenkovića pitali je li to neka poruka namijenjena njemu. 

– Ne, mislim da dio zastupnika možda ima neke svjetonazorske dileme, dio je sasvim razvidno pod pritiskom, a dio ima neku sasvim drugu agendu, ali to je njihova stvar – objasnio je Plenković, javljaju 24 sata.

Govorio je i o izmjeni uvreda s Mostovcem Mirom Buljem kojeg je nazvao 'panjem'

- To je apsolutno bio lapsus, Franjo Panj je lik iz antologijske serije 'Čovik i po' i to je bilo s respektom prema njemu kao čovjeku koji me podsjeća na Špiru Guberinu. To je, u biti, bilo jako dobro i zato se čudim što se osjetio možda malo pogođenim, ali to je bilo iz srca - poručio je Plenković.

[video: 24666 / ] Ilustracija Glavni tajnik Vijeća Europe 'Pozdravljam ratifikaciju. To je izvrsna vijest uoči mog posjeta sljedećeg tjedna' Arsen Bauk Ratificirana IK Bauk: U hrvatskom društvu postignut je ustavni konsenzus oko Istanbulske konvencije Sabor Velikom većinom izglasana Istanbulska konvencija. Dalić tijesno dobila podršku
Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

 • rimac444:

  Panj se uvrijedio što je potvrđeno da je panj, ali ne bilo kakav panj, taj panj je učio šivati gaće, no taj panj nije ni to naučio, ali zna buljati gluposti u saboru

 • Avatar Sumnjičav
  Sumnjičav:

  Iako je omaška upravo ono što većina građana misli o Bulj, s intelektualnom sirotinjom takvog tipa rasprava je beskorisna jer ima nedostaj "materijala" da nešto razumiju.

 • Avatar Perkovic Paraga
  Perkovic Paraga:

  Konacno neko nazvao Bulja pravim imenom:)))) Sjetimo se kako je lagao o Karamarku , to mu je u genima. Kao branitelj Bulj je radi ranjavanja dobio 20% invalidninu podigao je na 30 % i sa tih 30% nikad nije morao ... prikaži još!o raditi, ima sa 30% stopostotnu nesposobnost - drugi branitelji mogu o tome samo sanjati.