Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promijenio stav

Plenković: Milanović je govorio da vojska odmah napušta Afganistan, a sad je šalje tamo

Andrej Plenković zajedno s timom "Odvažno za Hrvatsku" posjetio Knin i družio se sa stranačkim kolegama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/15
07.03.2020.
u 12:41

Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"

Premijer  Andrej Plenković odbacio je u subotu primjedbe da je on promijenio stav u vezi slanja Hrvatske vojske u Afganistan rekavši kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u kampanji govorio da će se Hrvatska vojska odmah povući iz Afganistana, a sad je  potpisao odluku o slanju novog kontingenta.

"Gospodin Milanović prije mjesec i pol dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad potpiše odluku o slanju kontingenta na šest  mjeseci u Afganistan. Kad to analizirate onda ćemo dalje," izjavio je Plenković u Kninu gdje je boravio u sklopu kampanje za izbore u HDZ.

Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"

Mediji navode kako bi prva 'pukotina' između Plenkovića i Milanovića mogla biti oko strategije izlaska hrvatske iz mirovne misije u Afganistanu: Milanović bi vojsku povukao za šest mjeseci, a Plenković u fazama, zajedno s Amerikancima.

Plenković je, upitan o tome, novinarima odgovorio protupitanjem: "Kako ste vi to zaključili i tko? Vaši urednici - jako dobro to prate. Koliko se sjećam, a imam dobro uho, nije li u predsjedničkoj kampanji (Milanović) rekao da će odmah Hrvatska vojska otići iz Afganistana. Je li znaju urednici za to ili ne znaju?", pitao je Plenković.

Komentara 38

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
12:51 07.03.2020.

Plenki je malo nervozan! Silom hoće zaratiti s Milanovićem, ali ga ovaj lijepo drži na odstojanju. Ovaj kontingent je morao otići u Afganistan i Plenki to jako dobro zna. Bilo bi potpuno neozbiljno stopirati odlazak kontingenta koji se mjesecuma priprema, a da se neda vremena saveznicima da ih mogu zamjeniti nekom drugom postrojbom. Milanović će prekršiti svoje obećanje tek ako potpiše odlazak idućeg kontingenta.

MA
marijaqwer
13:01 07.03.2020.

Oni nemaju nikakav stav o boravku HV a u Afganistanu , već rade kako im EU i NATO nalože

Avatar anlaser
anlaser
12:16 08.03.2020.

Plenki lažove ! Jel ti gori po nogama pa lažeš? Kako čovjek može biti jadan . Do kada će takvi ljudi voditi državu i stvarati kaos i podjele , kaste i razlike ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije