Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Štromar:

'Plenković ima podršku HNS-a da riješi problem HOS-ove ploče'

Predrag Štromar
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
30.08.2017.
u 11:48

Štromar nije želio tumačiti znači li to da ploča u Jasenovcu ostaje , a s nje se samo uklanja pozdrav "Za dom spremni", rekavši tek da je premijer bio dosta jasan te kako "ne bi htio s njim komunicirati preko medija"

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar u srijedu je izjavio kako premijer Andrej Plenković ima punu podršku koalicijskog HNS-a da riješi problem HOS-ove ploče u Jasenovcu, te nije dao naslutiti da zbog sporne ploče s ustaškim pozdravom prijeti, kako se u medijima nagađa, raskol u Vladi. 

"Premijer ima punu podršku HNS-a da riješi taj problem", istaknuo je Štromar je na konferenciji za novinare upitan za HOS-ovu ploču u Jasenovcu nakon što je premijer jučer izjavio kako se traži "zakonski put za njezinu zamjenu i rješenje u kojemu njezin sadržaj ne bi ugrožavao ničije osjećaje".

No, Štromar nije želio tumačiti znači li to da ploča u Jasenovcu ostaje , a s nje se samo uklanja pozdrav "Za dom spremni", rekavši tek da je premijer bio dosta jasan te kako "ne bi htio s njim komunicirati preko medija".

Upitan za stav HNS-a o ploči u Borovu Selu, posvećenu četničkom vojvodi  Vukašinu Šoškočaninu, rekao je kako je siguran da će se "to zakonski vrlo brzo definirati". 

Predsjednik Kluba saborskih zastupnika HNS-a Milorad Batinić ponovio je stajalište stranke da bilo kakvim fašističkim obilježjima, koja asociraju na totalitarne, odnosno fašističke režime, nema mjesta u Hrvatskoj.

Upitan za opasnost od novih prosvjeda ili šatora u Jasenovcu zbog uklanjanja ili mijenjanja sadržaja HOS-ove ploče, Batinić je odgovorio kako "se neće buniti nitko tko želi dobro Hrvatskoj i dobro njezinim građanima".

Na HNS-ovoj konferenciji za novinare posvećenoj obrazovnoj reformi, novinare je zanimalo i  zašto HNS, dok je bio u koaliciji s SDP-om, nije reagirao kada je HOS stavljao sporni pozdrav u svoj grb. 

"Očito nam je onda nešto pobjeglo i nismo reagirali, međutim sada smo s koalicijskim partnerom stvorili jedan drugačiji odnos i očekujemo da će se to riješiti na adekvatan način", poručio je Štromar.

Komentara 14

DU
Deleted user
13:20 30.08.2017.

u takvim bedastocama seljobercic dobro pliva...ajde malo o gospodarstvu i ekonomiji, indolentni mužek

BL
bljak007
14:12 30.08.2017.

Braco, ti imaš kronični problem u svojoj glavi.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
12:03 30.08.2017.

dodji ti pa skini plocu HR VITEZOVA kojisu casno dali svoj zivot. disi ti bio tada. poz... od HOSa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije