Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao blokiran

Planinare iznenadilo otkriće na Dinari: Bio je gotovo cijeli zatrpan u snijegu

Dinara - Auto zatrpan u snijegu
Foto: Ante Romac/Dalmacija danas
1/3
22.02.2021.
u 14:58

Na putu prema planinarskom skloništu Pume, u podnožju masiva Troglava, dočekao ih je snijegom zatrpani automobil.

Planinari koji su se u nedjelju uspinjali našom najvišom planinom, Dinarom, naišli su na neobičan prizor na putu prema planinarskom skloništu Pume, u podnožju masiva Troglava. Tamo ih je, naime, dočekao snijegom zatrpani automobil.

Još u prosincu prošle godine HGSS je objavio da je neoprezna grupa izletnika krenula terenskim automobilom na Dinaru, podsjeća Dalmacija danas.

- Zanoćili su u skloništu “Pume” pod velikom Duvjakušom. Po noći je počeo padati snijeg i automobil je ostao blokiran. Upozoravamo zato sve one koji se namjeravaju uputiti na planine da se prethodno informiraju i pripreme za surove zimske uvjete – poručili su tada iz HGSS-a.

Foto: Ante Romac/Dalmacija danas

Od tada palo je dosta snijega pa je automobil bio gotovo cijeli zatrpan. No, budući da je posljednjih dana zatoplilo krov je malo izvirio iz snijega. Ipak, trebat će proći još dosta vremena da se skroz otopi kako bi ga vlasnik mogao odvesti.

Ključne riječi

Komentara 13

DV
Džontra Volta
19:56 22.02.2021.

Mi smo jednom ušli u birtiju ujutro, padale su krpe snijega,. Izašli smo kada je bio fajrunt. Nitko nije mogao svoj auto naći.

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
06:39 23.02.2021.

I ja se sjecam,da je kod nas na Kordunu,"davno jedanog dana tri dana kisa padala"......

AN
antes
01:00 23.02.2021.

Vrlo neobično, da je zimi na Dinari napadalo toliko snijega! Bit će, da u ovoj državi nešto ne valja, zar ne?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije