Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao dogovor

Pivarijada ipak osam dana. Dio programa opet u gradskoj jezgri

'01.09.2010.,Karlovac - 24. Karlovacki dani piva u punom su jeku.  Bogata je ugostiteljska ponuda, raznih piva i prigodnih jela, narocito pereca.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
19.05.2011.
u 11:06

Ovogodišnje je izdanje najpoznatije karlovačke manifestacije jubilarno 25., a Grad i Karlovačka pivovara to vide kao priliku za kvalitativni pomak

Dani piva ove će godine trajati osam umjesto tradicionalnih deset dana, i to od 27. kolovoza do 3. rujna, odnosno od subote do subote. Time su potvrđena nagađanja da će biti skraćeno trajanje najpoznatije karlovačke manifestacije. Također, dio programa održavat će se u gradskoj jezgri.

 Dvije godine nepoštenja

 – Bolje je sadržaje zgusnuti nego rasplinuti na deset dana. Premještanjem dijela događanja u Zvijezdu pridonosimo njezinu oživljavanju – tumači gradonačelnik Karlovca Damir Jelić. Na pitanje zašto Nogometni klub Karlovac nije i dalje organizator, kao i protekle dvije godine, nego je tu dužnost preuzeo Grad, Jelić objašnjava da klub s desne obale Korane nije dovoljno kapacitiran za taj posao.

 – Kad je klub organizirao tu manifestaciju, ostvaren je profit od stotinjak tisuća kuna. No, gradske tvrtke svoj su dio posla odrađivale besplatno. Ove godine će svoj posao odrađivati pošteno – kaže Jelić. Jedini član skupštine gradskih tvrtki Damir Jelić dodaje da one nisu naplaćivale svoje usluge klubu, jer je “takav bio dogovor.”

– To je donacija Nogometnom klubu Karlovac – objašnjava Jelić. Obećan nam je točan podatak o visini te donacije. Iako je Grad organizator, najveći dio financijskog tereta pada na glavnog pokrovitelja Karlovačku pivovaru. Obje strane ne žele govoriti unaprijed o troškovima pivarijade, međutim najavljuju mnoštvo sadržaja, koje će detaljnije predočiti uskoro.

 – Pripremamo specijalno festivalsko pivo, a htjeli bismo i da tradicionalna povorka postane istinska turistička atrakcija, zbog čega pregovaramo s poznatim redateljem – kaže predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gershbacher.

 Promidžba u susjedstvu

Bit će zastupljena isključivo piva Heinekena. Pola litre stajat će oko 10 kuna. Najavljena je i velika promidžbena kampanja po zemlji, Beloj krajini i Unsko-sanskom kantonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije