Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nađimo nestale

'Pišite vlastima u Singapuru da nam nađu sina'

'marioboko03_nnn_unu_210713'
Foto: ''
1/3
23.07.2013.
u 08:05

Potraga - Roditelji se nadaju da će MUP poslati istražitelje u singapursku luku u koju je njihov Mario, kadet na brodu “Atlas”, trebao uploviti 13. lipnja.

– Živ je on, vratit će se, znan ja to – izgovorila je Nevenka Boko dok je njezin suprug Jakov žuljevitom radničkom rukom otirao suze. Otkako je njihov sin Mario 13. lipnja nestao s broda “Atlas” koji se nalazio u vodama Malezije i bio nadomak luke u Singapuru, roditelji kadeta iz Svetog Kaje kod Solina od brige i neizvjesnosti ne znaju što će.

Spremao iznenađenje

Potraga za sinom, koja do sada nije dala nikakvih rezultata, jučer ih je dovela u Zagreb gdje su u laboratoriju tvrtke Genos dali bris sluznice usne šupljine.

– Za nekoliko dana bit će gotov DNK profil Marija Boke koji ćemo proslijediti Ministarstvu unutarnjih i Ministarstvu vanjskih poslova – tumače forenzičari Dragan Primorac i Petar Projić pakirajući uzorke.

U papirnate kuverte pospremili su odvojeno i tri Marijeve četkice za zube koje su donijeli roditelji, nadajući se da će na njima uspjeti izolirati pomorčev DNK. Pred istražiteljima je puno posla jer je brod “Atlas” pušten iz luke u Singapuru 24 sata nakon što je tamo uplovio. Ako je i bilo kakvih korisnih tragova na brodu, oni nisu pronađeni. A u međuvremenu su uništeni.

– Mjesto događaja je izgubljeno – kaže Primorac dok roditelji Boko nemoćno sklapaju ruke.

Tek nakon što je njihov sin nestao doznali su da im je pripremao iznenađenje – zbog marljivosti kapetan je Marija odlučio ranije pustiti kući. Tu činjenicu iskoristili su članovi posade tijekom ispitivanja pa su kazali da im to što Mario u noći nestanka nije bio na mjestu svog rasporeda nije bilo čudno jer su pretpostavljali da se pakira za odlazak.

Nevenka i Jakov Boko jučer su bili i u Ministarstvu unutarnjih poslova.

– Sreli smo se s ministrom Rankom Ostojićem, a zatim dulje razgovarali s njegovim zamjenikom Evelinom Tonkovićem. Čini mi se da ima izgleda da MUP pošalje nekoga od naših istražitelja u Singapur. Bili smo i u Ministarstvu vanjskih poslova gdje su nas primili Ana Šimundža i Vinko Ljubičić koji je kazao da će se u slučaj uključiti i veleposlanik iz Malezije. Eh, kad bi još predsjednik Josipović moga napisati pismo predsjedniku u Singapur, da konačno doznamo di je naš Mario – govori slomljeni otac 24-godišnjeg mladića.

Pomoć iz Amerike

U Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić vještačit će se mobiteli nestalog pomorca, ne bi li se utvrdilo s kim je posljednjim bio u kontaktu. MUP će se angažirati i na pretrazi Facebook profila Marija Boke.

– Važno je da hrvatski istražitelji kroz suradnju s vlastima u Singapuru budu uključeni u slučaj. Ja sam o Marijevu nestanku obavijestio forenzičare u Americi, njih 40-ak nam je voljno pomoći – kaže Primorac.

– Sve ćemo učiniti samo da se Mario vrati – poručuju shrvani roditelji Nevenka i Jakov Boko.

>>Sve o Večernjakovoj akciji Nađimo nestale čitajte ovdje

>>U proteklih sedam dana nestalo 15 osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije