Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zagreb i natrag

Svaki vikend u Metkoviću: Putni trošak Bože Petrova 87.000 kuna

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.08.2016.
u 10:07

Petrov nam nije dao iznos troškova puta, ali nam je dao podatke za njihov izračun

Čelnik Mosta Božo Petrov otkako je potkraj siječnja ove godine postao potpredsjednik Vlade svaki je tjedan putovao iz Zagreba u rodni Metković i natrag. Petrova smo pitali koliki je trošak tih putovanja, no on nam nije mogao dati konkretan odgovor uz objašnjenje da su mu stručne službe kazale da su ti podaci tajni jer je on štićena osoba.

No rekao nam je da je svaki tjedan, otkako je 22. siječnja formirana Vlada u kojoj je potpredsjednik i otkako je dobio status štićene osobe, odlazio u Metković, i to u petak popodne i vraćao se u Zagreb u nedjelju navečer ili u ponedjeljak ujutro te da na temelju tih informacija možemo sami izračunati trošak tih putovanja.

Kao prvo putovanje Petrova na relaciji Zagreb - Metković - Zagreb kao štićene osobe uzeli smo 29. siječnja, a kao zadnje dosad 29. srpnja. To je ukupno 27 tjedana.

Prema našim izračunima, ukupno su ta Petrovljeva putovanja porezne obveznike koštala 87.432 kune. Troškovi goriva i cestarine (510 kilometara u jednom smjeru) iznosili su 29.103 kune. S obzirom na to da je Petrov štićena osoba, uz njega su uvijek i dva policajca koji su također putovali s njim u Metković.

Njih dvojica u Metkoviću spavaju u hotelu, a cijena jednog noćenja za jednu osobu je oko 370 kuna. U 27 puta koliko su do kraja srpnja spavali u hotelu svaki tjedan po barem dvije noći trošak smještaja Petrovljevih tjelohranitelja bio je oko 40.000 kuna. Trošak njihovih dnevnica bio je oko 18.369 kuna.

Petrov kaže da je barem tri puta u tom razdoblju morao biti i službeno kao potpredsjednik Vlade na jugu Hrvatske, a da je u Metković inače putovao zbog obiteljskih razloga. Njegova djeca i supruga ostali su živjeti u Metkoviću, a Petrov kaže da mu je specijalist savjetovao da provodi s djecom što više vremena pa je zato odlazio svaki vikend doma.

Supruga i djeca nisu se, objašnjava, preselili u Zagreb jer su im liječnici preporučili da djeca, pogotovu srednji sin, ostanu u Metkoviću gdje poznaju okolinu da im seljenjem u Zagreb ne uzrokuju dodatne traume.

Na pitanje kako komentira troškove svojih putovanja u Metković koje smo izračunali, Petrov kaže da bi bio najsretniji da ne mora biti štićena osoba.

– Nisam ja to birao, taj sam status dobio zbog toga što sam beskompromisno djelovao, bio bih najsretniji da je Hrvatska takva država u kojoj možete pošteno raditi i boriti se, a da vam netko ne prijeti da će vas ubiti ili premlatiti – kazao nam je Petrov.

On je inače dobio na korištenje u Zagrebu državni stan, koji plaća, kako nam je kazao, oko 1500 kuna mjesečno – najam i režije.

>> Božo Petrov: Sve što rade SDP i HDZ vodi prema velikoj koaliciji da bi zakočili promjene

Komentara 321

DU
Deleted user
10:18 07.08.2016.

evo razloga zasto treba uvesti vinjete :)

RU
RUKOMET333
10:55 07.08.2016.

Koja glupost. Cuj da djete nebi imalo traumu necu ici sa familijom za Zagreb. A narodna trauma. E moj narode. sto nas j....

L0
luena 01
10:29 07.08.2016.

Kad ovog vidim i cujem kak se izmotava u izjavama, pljuje po drugima a on nista bolji nije kad je trosenje novca iz proracuna u pitanju... Moz mislit, nije on kriv da ima status sticene osobe, nisi kriv ali mozes manje putovati tamo amo, imas stan placen u Zagrebu.. A da ni tu nisi kriv, nek drugi placaju za tebe pored tvoje debele place... Cega se boje svi oni, ako rade u korist gradjana kako je ponavljao tko zna koliko puta...? Imao je i Matic nakon smjene pa je odustao, a njemu su sigurno vise prijetili neg tebi... On, Bozo koji je najavljivao reforme i rezanja trosi jednako kao i oni u koje je rukom upirao i upire... Ako netko ima namjeru da te premlati napravit ce to kad tad, neces dozivotno biti sticen, pogotovo ne kao saborski zastupnik gdje ces u konacnici zavrsiti nakon izbora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije