Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOSOVO

Petorica silovala curicu u parku usred dana, tisuće prosvjednika izašle na ulice Prištine

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist
02.09.2022.
u 12:07

Prosvjednici su poručili kako neće otići s ulica sve dok vlada ne uvede učinkovite mjere za kažnjavanje rodno uvjetovanog nasilja i zaštitu žrtava

Tisuće ljudi izašle su na ulice Prištine zbog silovanja 11-godišnje djevojčice koje se dogodilo prošle subote u jednom parku. Silovanje se dogodilo usred bijela dana, a za strašan zločin osumnjičeno je pet osoba, među kojima su i tri maloljetnika.

Kako javlja Euronews, prosvjede su organizirali nevladina organizacija Feministička akcija i Reflection Collective, a prosvjednici su nosili transparente ''Tražimo zaštitu djevojčica i žena'' i ''Educirajte dječake''. Jedna od organizatorica, Trina Binaku, rekla je kako je silovanje 11-godišnje djevojčice simbol kosovskog "patrijarhalnog sustava". Prema fotografijama na društvenim mrežama, tijekom prosvjeda je bačena i crvena boja na sjedište kosovske vlade i ministarstvo pravosuđa.

Euronews javlja i kako je šef kosovske policije u srijedu podnio ostavku zbog ''profesionalne savjesti'', a prosvjednici su poručili kako neće otići s ulica sve dok vlada ne uvede učinkovite mjere za kažnjavanje rodno uvjetovanog nasilja i zaštitu žrtava.

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
12:12 02.09.2022.

Evo, prosvjed, i šef policije da ostavku zbog 'profesionalne savjesti'. Naši nemaju takvu savjest, lobotomizirani su pri učlanjenju u partije svih vrsta.

PA
partibrejkersi
12:20 02.09.2022.

Smrtna kazna!

DU
Deleted user
12:41 02.09.2022.

Strava i užas. Drago mi je da se je narod digao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije