Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Snimka dokazuje da je prihvaćen amandman 577 R. Tomašić, a ne amandman 575 M. Petir

- Usvojen je moj amandman zato što sam ja predložila da se briše članak 3, stavka 3 i to su se svi složili, odgovara Tomašić
18. siječnja 2018. u 12:26 16 komentara 2136 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Usvajanje amandmana Ruže Tomašić u Europskom parlamentu kojim se ponovno omogućava korištenje okružujućih mreža plivarica u Jadranu priopćenjem si je pripisala europarlamentarka Marijana Petir.

Ribolov Odbor za ribarstvo Tomašić izlobirala brisanje članka koji nije uvažavao posebnosti ribolova na Jadranu

Naime, Marijana Petir tvrdi u priopćenju da je taj amandman njezin. Petir kaže kako je uloženo 711 amandmana te je moguće da je netko podnio amandman sličnog sadržaja kao i ona, no i dalje tvrdi kako je usvojeni amandman njezin.

''Ako više zastupnika uloži iste amandmane ili slične i ako je to usvojeno kao formulacija onda je to usvojeno. 14 zastupnika je podnijelo amandmane koje je odbor za ribarstvo usvojio i jučer je na plenarnoj sjednici usvojen amandman odbora za ribarstvo koji je sadržavao sve one elemente koje smo mi tražili'', tvrdi Marijana Petir.

Ali, javno dostupna snimka sa sjednice Odbora dokazuje da je amandman 577 Ruže Tomašić usvojen, a amandman 575 Marijane Petir odbijen:

''Usvojen je moj amandman zato što sam ja predložila da se briše članak 3, stavka 3 i to su se svi složili, zapravo izlobirala sam za taj amandman, a ona je predložila da se briše stavak i 2 i 3 i zato je dobila samo tri glasa na odboru. Dakle njezin amandman nije prošao. Ali ona je imala slično mome amandmanu, samo kažem, previše je dodala još i zato nije prošao amandman'', objašnjava Ruža Tomašić.

Pogledajte i galeriju lučice Savudrija na dan kada je Slovenija objavila primjenu arbitraže:

Ruža Tomašić
1 / 18
Stanje u lučici Savudrija na dan kada je Slovenija objavila primjenu arbitraže
Ruža Tomašić Mediteranska uredba Usvojen amandman Ruže Tomašić: 'Olakšat će posao hrvatskim ribarima' Marijana Petir PITANJE ARBITRAŽE Petir bivšem slovenskom ministru: 'To nije razlog da vi povisujete ton' Tomislav Tolušić TOMISLAV TOLUŠIĆ 'I hrvatska policija ima snimljene slovenske ribare u prekršaju'
A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
 • pepomacan:

  Večernjakovo udbo uredništvo potencira i potpiruje sukob između Petir i Tomašić!! Cilj i logika imje- stvaranje što više razdora na Desnici!!

 • Avatar anti_komunist
  anti_komunist:

  hoce li netko postaviti pitanje drugovima jakovcicu, radosu i skrlecu zasto su oni glasali protiv tog amandmana a koji ide u korist nasih ribara....

 • miki45:

  Znamo da je gospodza tomsic to sredila sada treba drugo srediti da svi koji su prevarili ili prevare drzavu da nema zastare duga ovako opljackaju pobjegnu i poele ne vracaaju dug koliko zivi u bosni ili drugdje i ne vracaju ... prikaži još!u dug to je lopovski zakon