Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Peruško najavio revidiranje savjetnika i Sberbank vraća u igru

Fabris Peruško i Irena Weber
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
06.03.2018.
u 15:13

- Postizanje finalne nagodbe apsolutni nam je prioritet, ali smo usredotočeni i na operativno poslovanje. Sustav je stabilan, tvrdi Weber.

Prvi put od imenovanja, Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor i Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika, predstavili su javnosti ciljeve rada nove izvanredne uprave.

- Imamo tri stvari na kojima radimo. Glavni cilj nam je postizanje nagodbe što mora biti gotovo do 10. srpnja kad je zakonski rok. Zatim implementacija nagodbe te nastavak restrukturiranja - kazao je Peruško predstavljajući izvještaj o primopredaji, zatečenom stanju te činjenicama vezanim uz nagodbu.

Fabris Peruško i Irena Weber
1/7

Peruško je naglasio kako se on bavi postizanjem nagodbe i pripremom implementacije dok se Weber bavi poslovanjem

- Postizanje finalne nagodbe apsolutni nam je prioritet, ali smo usredotočeni i na operativno poslovanje. Sustav je stabilan, posluje dobro, a marže profitabilnosti su u skladu s planovima - kazala je Weber i dodala da će dobavljačima do kraja ožujka biti isplaćeno oko 480 milijuna eura.

- Obveze se plaćaju redovito u skladu s rokovima - dodala je.

Peruško je najavio da danas navečer odlaze u Zadar na dvodnevne razgovore o prvom nacrtu nagodbe kako bi mogli do 10. travnja doći do finalnog plana.

- Sastav savjetnika će biti detaljno pregledan zajedno s Vjerovničkim vijećem koji i plaćaju te savjetnike. U Agrokoru imamo jednu grupu savjetnika koji su angažirani na samom nacrtu nagodbe. Agrokor će u ime svih vjerovnika angažirati dodatni tim savjetnika koji će revidirati tu nagodbu. Taj tim neće biti uključen u izradu nagodbe. Revidirati ćemo i angažmane i cijene aktualnih savjetnika - najavio je novi izvanredni povjerenik.

Peruško je kazao i kako će ubuduće zbog transparentnosti poimenice objavljivati koliko je koji savjetnički tim dobio novca. Ujedno, očekuje ih serija zatvorenih pregovora s Vjerovničkim vijećem kako bi usuglasili detalje oko nagodbe. 

Fabris Peruško i Irena Weber
1/6

- Potrebna nam je dvotrećinska većina i siguran sam da ćemo završiti pregovore do 10. travnja. Budući da Agrokor nema imovine koja bi mogla vratiti dugove, vjerovnicima je u interesu da sustav opstane. Jer to je jedini način da dobiju novac natrag. U narednih mjesec dana moramo pomiriti sve stavove - tvrdi Peruško i dodaje kako su se u protiklih pet dana dvaput sastali s predstavnicima Sberbanke.

- Faza u kojoj se nalazimo nazvao bih vrlo zrelom. Približili smo stajališta. Očekujem da ćemo vrlo uskoro imati dogovor. Interes postoji s obje strane da taj problem maknemo sa stola čim prije - rekao je Peruško. 

Komentara 9

SN
Snowman
16:26 06.03.2018.

situaciju u Agrokoru nemoze (nebi smio)nitko komentirati koji nije u tom prozesu jer nemaju pojima , Cudims se da ima toliko "Strucnjaka" sa studijama .

SJ
Sve je uzalud
19:33 06.03.2018.

....rusi moraju nazad dobrvoljno pod muss......za prposne dijele buktajuce napitke.....vatrenu vodu....

SJ
Sve je uzalud
19:31 06.03.2018.

....metode nagodbe u Zadru izgledaju ka u Daytonu i Guantanamu.......nema doma dok se nagodba neuspostavi.....to je dobrovoljno pod muss.....demokratski nema sta ......nagodba je formula kako ne placati racune i ja bi tako....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije