Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strahuju za opstanak

Penava smijenio direktora Hrvatskog radija Vukovar

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
07.11.2014.
u 14:35

Zaposlenici radija ne žele javno pričati o smjeni na čelnom mjestu radija. Jedni podržavaju dolazak mlade osobe i smatraju da joj svakako treba dati šansu, dok drugi strahuju za budućnost i opstanak radija.

Odlukom Skupštine Hrvatskog radio Vukovara, a koju čini samo jedan član i to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, danas je s mjesta direktora Hrvatskog radio Vukovara smijenjen Janoš Kery

Priče o njegovoj smjeni započele su još prije mjesec-dva kada se počelo spominjati više potencijalnih kandidata koji su trebali preuzeti ovu funkciju. Kako doznajemo, Penava je na mjesto direktora HRV-a postavio Milana Kosa (27 godina), inače diplomiranog politologa koji je prvo radno iskustvo stekao kao suradnik u Odjelu za obrazovanje gdje je radio za ''Ostojićevih“ 1600 kuna. Zaposlenici radija ne žele javno pričati o smjeni na čelnom mjestu radija. Jedni podržavaju dolazak mlade osobe i smatraju da mu svakako treba dati šansu, dok drugi strahuju za budućnost i opstanak radija. Podsjećaju da se zadnjih godina na radiju štedi na svim razinama i kako je svaki mjesec ''borba“ da bi se osigurala sredstva za isplatu plaća koje su mjesecima minimalne.

Kery je do imenovanja na mjesto direktora radio kao novinar na istom radiju. Nakon dolaska na direktorsko mjesto morao je riješiti i problem dugovanja. U tome je uspio pa je radio godinu završio u plusu. Uostalom, polovicom prošlog mjeseca, na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća prihvaćeno je njegovo izvješće o radu HRV-a. Kery je prije nekoliko godina diplomirao novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a prije dvije godine upisao je trogodišnji doktorski studij kulturologije na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Inače, ovo je druga smjena u tvrtkama u vlasništvu grada Vukovara otkako je Penava postao gradonačelnik.

Prije manje od mjesec dana na mjesto direktora Komunalca imenovan je Igor Štrangarević koji je do tada radio na rukovodećim funkcijama u osječkoj tvrtki Werkos. Tada je imenovanje Štrangarevića, koji je inače kum dogradonačelnika Marijana Pavličeka, što je i bio osnovni razlog prozivanja, objašnjeno njegovim znanjem i iskustvom na starome radnom mjestu uz obećanje da će se za šest mjeseci vidjeti prvi rezultati njegova rada.

>>Na 107,2 MHz: Hrvatski radio Vukovar slavi 56 godina postojanja

>>Djelatnici Hrvatskog radio Vukovara od srijede u štrajku

Komentara 12

IS
istinajejedna
15:02 07.11.2014.

Zašto Bradariću nisi napisao da je dosadašnji direktor Kery po nalogu bivšeg fradonačelnika Željka Saboa smijenio 6 ljudi na HRV-u i to hrvatskih branitelja koji su 1998. vratili se u razrušeni Vukovar i stvarali ponovo HRV,zašto nisi napisao da je taj isti Kery priznao na sudu protiv Saboa da je prijetio svom zaposleniku sinu Radivoja Đurića,vezano za korupciju i podmićivanje Saboa prema istome,a onda promijenio svoj iskaz dan USKOKU radi zastrašivanja,zašto nisi napisao da zbog Kerya stanovnici grada Vukovara nisu mogli na internet stranici pročitati niti jednu vijest vezanu za sve krimunalne radnje bivšeg gradonačelnika,koje su bile glavna vijest u svim tiskovinama i medijima,zašto nisi napisao da je za vrijeme Kerya radnicima srezana plaća na minimalac,da ne mogu pratiti sva događanja u gradu i da nemaju opremu da snimaju ni sve aktivnsti.,poštenome sve jasno..

Avatar Feniks
Feniks
15:15 07.11.2014.

Penava je povukao odličan potez. Ali mene brine Večernji list. Udružili su se s vlasnikom srpskog Kurira - novina koje su pročetnički i protuhrvatski nastrojene. Katastrofa!

GE
genšer
15:14 07.11.2014.

podrška Penavi........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije