Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Pavle Kalinić komentirao Milanovićevo obraćanje: 'Svaka mama bila bi ponosna'

Pavle Kalinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.03.2020.
u 14:43

Komentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je rekao da velike kupovine i pražnjenje polica trgovina nisu potezi iz panike.

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, gostovao je na N1 televiziji prilikom čega je komentirao poteze koje je Grad Zagreb, kao i Republika Hrvatska povukla kad je u pitanju epidemija koronavirusa.

"Sve Hrvate bih zamolio da ne trče u dućane, dućani će biti snabdjeveni. Mislim da smo trebali biti brži i ne raditi da ovi koji uđu s granice da se stave u samoizolaciju, jer nema kazne za to. Ne vidim razloga zbog čega mi kasnimo u tome. Smatram da se s odlukama kasni, jedina osoba na državnoj razini koja ima maksimalno povjerenje je ministar zdravstva Beroš. Imam povjerenje i u ministra Božinovića, ali mislim da će oni morati jače to pogurati i da će trebati striktnije kažnjavati", rekao je Kalinić.

Prevelik je pritisak na domove zdravlja, pogotovo na Zaraznu, dodao je.

Komentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je rekao da velike kupovine i pražnjenje polica trgovina nisu potezi iz panike, Kalinić je rekao: "Sunce mamino pametno, svaka bi mama bila ponosna na njega."

U Zagrebu je karantena na Sljemenu, a grad je odavno pripremljen, istaknuo je.

"U Hrvatskoj se, nažalost, svemu smiju. Nadam se da drugi imaju onoliko opreme koliko smo mi u Gradu Zagrebu nabavili i još uvijek nabavljamo, ali je problem što je sad teško nabaviti", rekao je Kalinić, dodavši da se radi maksimalno što se može te da su zagrebačke ljekarne na sebe preuzele da proizvode dezinficijense.

"Ljudi trebaju izbjeći okupljanja, manifestacije. Što se mene tiče, okupljanja sva trebaju odgoditi. Strah me da će od idućeg tjedna početi eksponencijalno rasti, jer ono što je ljude najviše začudilo da je bio premali broj onih kontroliranih i strah me da se to ne poveća", rekao je Kalinić.

Komentara 5

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
15:49 13.03.2020.

Zasto je ovaj čovjek toliko antipatičan i odbojan?

Avatar Forest Trump
Forest Trump
19:48 13.03.2020.

Možeš imati pet doktorata , međutim ako si bahata primitivna seljačina nema ti pomoći !!!

NE
neboiznadzagreba2
15:15 13.03.2020.

Kaliniću, sunce mamino pametno, izvezi ti koji tenkić i sredi coronu... A joj, ne možeš, predsjednik je vrhovni zapovjednik, ne ti, sorry!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije