Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Pas je privremeno oduzet i vraćen u sklonište, inspekcija podnosi optužni prijedlog

Udomljen je prije nekoliko godina i nakon života na lancu završio je iza žice, u prostoru iz kojeg nikad nije izišao, u kojem je hodao po smeću i svom izmetu
24. srpnja 2019. u 20:55 1 komentara 2989 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Zbog čega je obitelj J. D. iz Legrada prije dosta godina udomila psa iz Ottove kućice teško je reći. Ono što je sigurno, kućni ljubimac nije im bio.

Nakon godina koje je proveo na lancu završio je u zatvoru, prostoru ograđenom žicom iz kojeg nikad nije izišao. Njegovo mjesto na lancu zauzeo je novi pas. Kako doznajemo, upozoravali su susjedi vlasnika da pas ne može živjeti stalno zatvoren, da ne može spavati u smeću i izmetu, da mu ne mogu umjesto hrane davati napoj. Obavještavali su i policiju, veterinare, ali svi su mislili da je psu baš dobro da živi u takvim uvjetima.

 | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

I tako sve dok volonteri nisu poslali prijavu veterinarskoj inspekciji. Već sljedećeg dana pas je oduzet i vraćen u sklonište. Zanimalo nas je što će inspekcija poduzeti, jesu izrekli kakve mjere i je li oduzeti pas cijepljen i čipiran?

– Pas je privremeno oduzet vlasniku usmenim rješenjem višeg veterinarskog inspektora 18. srpnja i smješten u sklonište, a prijava je podnesena dan ranije. Pas je čipiran i cijepljen protiv bjesnoće u rujnu 2017. godine, a vlasnik je trebao ponoviti cijepljenje, što nije učinio. Izdat će mu se pismeno rješenje u kojem će se narediti ispravljanje uvjeta držanja, a u zakonski propisanom roku protiv vlasnika će biti podnesen optužni prijedlog – kažu iz Državnog inspektorata.

A svi koji poznaju situaciju u obitelji sigurni su da uvjeti držanja neće biti popravljeni niti za jednog psa. Kako za ovog koji je privremeno oduzet, tako i za drugog psa koji je ostao u dvorištu na lancu. Jedino pravo rješenje, kažu, bilo bi da im se pronađe novi dom.

velika gorica Pas nije zanemaren ni zlostavljan, kažu komunalni redar i veterinarski inspektor općina pribislavec Napušteno štene ostavili u susjednoj općini, inspekcija ih samo oštro upozorila jer su to prvi put napravili

 

 

Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca