Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski sud

Parnica trajala 6 godina pa mu država mora isplatiti 4 tisuće eura

Sud
28.11.2012.
u 15:52

Europski sud za ljudska prava donio je nepravomoćnu presudu u korist Zagrepčanina V. K. te će mu Hrvatska, po pravomoćnosti, morati isplatiti odštetu od 4 tisuće eura zato što mu je brakorazvodna parnica trajala punih šest godina.

Europski sud za ljudska prava donio je nepravomoćnu presudu u korist Zagrepčanina V. K. te će mu Hrvatska, po pravomoćnosti, morati isplatiti odštetu od 4 tisuće eura zato što mu je brakorazvodna parnica trajala punih šest godina, piše Novi list.

V. K. (48) oženio se 2003. godine, a godinu dana poslije dobio je dijete i u travnju 2004. godine pokrenuo brakorazvodnu parnicu koja je završena početkom 2010. godine kada su se supružnici dogovorili o uzdržavanju djeteta.

Zbog preduge brakorazvodne parnice V. K. se nije mogao ponovno oženiti s djevojkom s kojom je bio u vezi od 2005. godine. Sudu u Strasbourgu objasnio je da mu je to bilo jako važno jer je praktični vjernik.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentara 8

KV
kviki111
16:50 28.11.2012.

28.11.2012. u 16:21h lietuva je napisao/la: "Praktični vjernik" ne može se ponovo oženiti ni nakon razvoda ako ne dobije i crkveni razvod. ___________________________________________________ Zar su samo katolici vjerjnici? Možeš biti vjernik protestant pa se ponovno oženiti. Kod njih to idee lakše jer se nikome ne inate kao katolici

Avatar deziderij
deziderij
06:50 29.11.2012.

Simbolična odšteta makar bila i od europskog suda. Nisu ni oni baš nešto.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
16:46 28.11.2012.

Može kod nas, samo kaj polovica onog iznosa od države ide svečeniku, sve je kod nas moguće- jaći smo i od pape

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije