Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proširene zone naplate parkinga

Parkiranje se plaća na 24.174 mjesta u Zagrebu

parkiranje
Antonio Bronić
30.09.2009.
u 22:35

Od četvrtka će vozači morati plaćati parkiranje i u Vrbiku i u Cvjetnom naselju – novim trećim zonama čiji su stanovnici pružali najveći otpor uvođenju naplate u njihov kvart.

– Sve je spremno i sutra počinje naplata parkiranja u svim ulicama koje su ušle u proširene zone naplate. Sva su mjesta iscrtana i svugdje su postavljeni automati za naplatu parkiranja – rekao je danas Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga.

To znači da će od četvrtka vozači morati plaćati parkiranje i u Vrbiku i u Cvjetnom naselju – novim trećim zonama čiji su stanovnici pružali najveći otpor uvođenju naplate u njihov kvart. Nije im pomogla ni peticija koju je potpisalo 1500 stanara.

– Ne odustajemo te se i dalje nadamo da će gradonačelnik promijeniti svoju odluku i Cvjetno naselje izuzeti iz naplatne zone. Ljudi su jako razočarani – kaže Aleksandra Gavrilović, jedan od organizatora peticije i prosvjeda stanovnika Cvjetnog naselja. Dodaje da mnogi stanari već kupuju povlaštene parkirališne karte, a onima koji to tek misle učiniti savjetuje neka ne kupuju godišnje, već mjesečne karte nadajući se da će gradonačelnik promijeniti odluku. Vijeće gradske četvrti Trnje podržalo je zahtjeve stanara i gradonačelniku savjetovalo da ih prihvati. Zagrebparking će zbog širenja zona uskoro angažirati još 12 kontrolora.

– Nemojte misliti da ćete se provući dok ne stigne pojačanje. Stara garda stići će kazniti svakoga tko ne plati parkiranje – poručuje vozačima Kraljević. Nakon odluke o širenju naplatnih zona za nova 5444 parkirališna mjesta, sada su u Zagrebu pod naplatom čak 24.174 mjesta. Zagrebparking je u širenje zona uložio 4,16 milijuna kuna. Kupio je 104 automata za naplatu koji zajedno s ugradnjom Zagrepčane stoje 40.000 kuna po komadu.

Ključne riječi

Komentara 12

DE
demokršćanin
23:23 30.09.2009.

SANIRANJE HOLDINGA! Kada Holdingu nestane novca,proširuju se parkirne zone.Protiv uvođenja novog nameta na stanare Vrbana i Cvjetnog naselja potrebno bi bilo podizanje tužbe,jer je taj namet ponovno plaćanje onoga što je već jednom plaćeno.Prilikom kupnje stana kupljeno je i parkirno mjesto jer je dozvolom za gradnju trebalo osigurati ,odnosno i platiti prostor za parkiranje.Sve je to uračunato u cijenu stana,ali evo Bandiću je uz 18% prireza potrebna još pozamašna hrpa novca.

AL
almeida
23:36 30.09.2009.

ma bravo bandinjo...ajde mi naplati još i parking bicikla na balkonu

PR
Protivcenzure
23:06 30.09.2009.

I TO JE U REDU?? zakon ti dopušta posjedovati i voziti auto ali za parking trebaš SVUGDJE platiti. e banditiću smanji glomaznu gradsku upravu koje te parking kazne hrane!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije