Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Papa u uskršnjoj poruci pozvao na miran suživot svih naroda

Tijekom mise Papa Benedikt XVI. je rekao kako čovjek “nije jednostavni proizvod evolucije”, jer
24. travnja 2011. u 12:43 24 komentara 1 prikaza
papa, uskrs (1)
Foto: AFP/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

VATIKAN - Benedikt XVI. je u tradicionalnoj uskršnjoj poruci Gradu i svijetu (Urbi et orbi), danas pred više od sto tisuća hodočasnika na Trgu svetog Petra, pozvao na miran suživot svih naroda. Spomenuo je prostore na kojima vladaju rat i nasilja u svijetu i poželio da prevlada „put slobode, pravde i mira“.

U toj poruci, poslije svečane mise, Benedikt XVI. je govorio i o izbjeglicama zatraživši od svih da budu milosrdni. Na kraju je čestitao Uskrs na više desetaka jezika među kojima i na hrvatskome jeziku.

"Neka svaka politička odluka bude nadahnuta štovanjem ljudske osobe“, rekao je Papa.

U ovom našem svijetu čuju se urlici boli, siromaštva, gladi, ratova i nasilja, rekao je Papa i pozvao da u Libiji „diplomacija preuzme riječ umjesto oružja“, da u afričkim zemljama i na Srednjem istoku svi građani, a posebno mladi, se zauzmu na promicanju općeg dobra. Neka se u Obali Bjelokosti narodi vrate mirnom suživotu, rekao je Papa.

Benedikt XVI. je govorio i o katastrofi koja je pogodila Japan i poželio da japanski narod pronađe utjehu i nadu. Tijekom mise Papa je rekao kako čovjek “nije jednostavni proizvod evolucije”, jer kada bi bilo tako onda bi njegov život bio bez smisla, bio bi čak smetnja prirodi. 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • verbum:

    Uskrs, 24. travanj 2011 HRVATSKI USKRS SRETAN USKRS HEROJSKOM VUKOVARU HRVATSKOM DREZDENU SRETAN USKRS MILANU DEDAKOVIĆU JASTREBU I BRANKU BORKOVIĆU MLADOM JASTREBU SRETAN USKRS PROGONJENOM MIROSLAVU MERČEPU SRETAN USKRS ĐAKOVU, SLAVNOGA STROSSMAYERA I ĐAKOVAČKIH VEZOVA SRETAN USKRS OSJEKU I NJEGVOM ... prikaži još!I NJEGVOM MALOM DAVIDU-FIĆI SRETAN USKRS VINKOVCIMA I NJEGOVIM VINKOVAČKIM JESENIMA SRETAN USKRS SLAVONSKOM BRODU I NJEGOVIM DOMAĆIMA IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ SRETAN TI USKRS HRVATSKA POSAVINO SRETAN TI USKRS VARAŽDINE ZRINSKIH I FRANKOPANA SRETAN TI USKRS SLAVNO TRGOVIŠĆE DR. FRANJE TUĐMANA SRETAN TI USKRS ZAGREBE GLAVNI GRADE ŠENOE, KRLEŽE I TINA I MARIJE JURIĆ ZAGORKE I NADBISKUPA FRANJE KUHARIĆA SRETAN USKRS DINAMU I MEDVEDGRADU SRETAN USKRS KARLOVCU I HEROJSKOME TURNJU SRETAN USKRS SISKU HERIJSKO GENERALA JANKA BOBETKA SRETAN USKRS PLITVICAMA BISERNIH SLAPOVA I SMARAGDNIH JEZERA SRETAN USKRS HEROJSKOM GOSPIĆU SRETAN USKRS VELEBITU I POVJESTNIM BRUŠANIMA SRETAN USKRS KNINU GRADU KRALJA ZVONIMIRA SRETAN USKRS VRLICI, VRLIČKOJ ČESMI I VRLIČKOJ NOŠNJI, DUNJI U KOVČEGU MILANA BEGOVIĆA I ERI SA ONOGA SVIJETA JAKOVA GOTOVCA I VRLIČKIM ČUVARIMA ISUSOVOGA GROBA SRETAN USKRS DINARI I SVILAJI SRETAN USKRS HEROJSKOME KIJEVU SRETAN USKRS HEROJSKOM DRNIŠU IVANA MEŠTROVIĆA I VRELU ŽIVOTA SRETAN USKRS HRVACAMA I PERUĆI SRETAN USKRS SINJU HEROJSKOGA GENERALA MIRKA NORCA SRETAN USKRS MINISTRU OBRANE GOJKU SIŠKU SRETAN USKRS SPLITU JADRANSKOME BISERU I MARIJANU I HAJDUKU I KATEDRALI SVETOGA DUJMA SRETAN USKRS HEROJSKOME ZADRU KRALJA PETRA KREŠIMIRA, ARBANASA I PUNTA MIKE, CRKVI SVETOGA DONATA SRETAN USKRS ŠIBENIKU VINKA NIKOLIĆA MIŠE KOVAČA, ARSENA I VICE VUKOVA, SRETAN USKRS PETROVOM POLJU, MILJEVCIMA, VISOVCU, MASLENICI, ROŠKOM SLAPU, KRKU I KORNATIMA SRETAN TI USKRS BISERU DALMACIJE SRETAN TI ROĐENDAN SLOBODARSKI DUBROVNIĆE SRETAN USKRS LOŠINJU I HVARU SRETAN USKRS VISU BRAČU I PELJEŠCU LJETNOME RAJU SRETAN USKRS SVIMA NAŠIM PROGNANIMA I NESTALIMA SRETAN USKRS NAŠIM HEROJSKIM GENERALIMA I SVIM HRVATSKIM DOMOLJUBIMA SRETAN USKRS ZATOČENIM GENERALIMA: MLADENU MARKAČU I ANTI GOTOVINI SRETAN USKRS NAŠOJ SLOBODNOJ I USKRSLOJ HRVATSKOJ DOMOVINI

  • moveax:

    Vivia papa! Sretan Uskrs.

  • ivor:

    Kad Isusek vidi zlato, dragulje, svilu i kadifu u kojoj se kupaju njegovi namjesnici na zemlji oči mu zasjaju od sreće jer uviđa da su shvatili njegovu poruku.