Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško do azila

Pao broj migranata koji dolaze u Njemačku iz sjeverne Afrike

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
25.04.2016.
u 12:24

"Rasprava o uvođenju tog zakona u siječnju 2016. dovela je do osjetnog smanjenja broja novih dolazaka", navodi BAM

Broj migranata koji dolaze u Njemačku iz sjeverne Afrike jako je pao od početka godine, pokazali su podaci Saveznog ureda za migracije i izbjeglice (BAMF) objavljeni u ponedjeljak. Broj dolazaka iz Alžira, Maroka i Tunisa pao je na 480 u ožujku s 599 u veljači i 3.356 u siječnju, navodi BAMF u pismu parlamentu.

BAMF pripisuje taj pad predloženoj izmjeni zakona kako bi se te tri države proglasile "sigurnim zemljama porijekla", što znači da bi njihovi građani jako teško mogli dobiti azil u Njemačkoj.

"Rasprava o uvođenju tog zakona u siječnju 2016. dovela je do osjetnog smanjenja broja novih dolazaka", navodi BAMF. Ukupan broj izbjeglica koji dolaze u Njemačku jako je pao ove godine kao rezultat zatvaranja balkanske rute, prvenstveno makedonske granice s Grčkom.

Izbjeglice iz sjeverne Afrike čine relativno mali dio od otprilike milijun migranata koji su došli u Njemačku. Prema BAMF-u, bilo je 26.036 novih registracija iz te regije prošle godine. Unatoč tome našli su se u središtu pozornosti nakon masovnih seksualnih napada na žene u središtu Koelna 31. prosinca prošle godine.

>> Pada broj migranata, to je prigoda da EU bolje štiti granice

Komentara 3

Avatar tomislav21
tomislav21
13:36 25.04.2016.

hehehe,hehe

KK
katka-kr
13:43 25.04.2016.

hm nekako nevjerujem ...

Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:53 25.04.2016.

ionako ih je previše... i koliko će ih još biti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije