Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENI URED

Zabrinjavajući podaci: Predsjednica u Lici prokomentirala razloge pada nezaposlenosti

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila privremeni Ured predsjednice u Gospiću
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
04.09.2017.
u 10:59

Ured predsjednice RH privremeno, od danas pa do 7. rujna, bit će smješten u Ličko-senjskoj županiji

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je otvorila privremeni Ured Predsjednice u Gospiću, a na otvaranju je istaknula kako Ličko senjska županija ima goleme razvojne potencijale i država mora pronaći način da se ti potencijali iskoriste u gospodarskom, demografskom i svakom drugom smislu jer je jednakomjerni razvoj svih hrvatskih dijelova preduvjet ukupnom razvoju Hrvatske.

Hrvatska predsjednica bit će u Ličko-senjskoj županiji do četvrtka, 7. rujna, a otvaranje Ureda u zgradi Ličko-senjske županije počeo je dizanjem zastave Republike Hrvatske i sviranjem državne himne u dvorištu zgrade županije.

U pozdravnom govoru predsjednica je, uz ostalo, rekla kako brojke o nezaposlenosti varaju, odnosno da se iza njih krije podatak o odlasku građana iz Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila privremeni Ured predsjednice u Gospiću
1/15

"Brojke o padu nezaposlenosti su pogrešne brojke. One su rezultat odlaska ljudi iz ruralnih krajeva u urbane centre ili u neku drugu državu, a potencijali ovdje su golemi", rekla je Grabar-Kitarović.

Predsjednica  je također istaknula kako će joj biti čast i zadovoljstvo provesti četiri dana u Ličko-senjskoj županiji. "Nemoguće je sve napraviti u tako kratko vrijeme, no u Lici ćemo se još viđati. Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo", naglasila je.

Uime domaćina ličko-senjski župan Darko Milinović (HDZ) rekao je kako se u ovoj županiji domoljublje živi i osjeća, pa iako su rane iz Domovinskog rata još svježe, to ne prijeći građane da marljivo rade. Pozvao je sve koji žele bolju budućnost  Hrvatske da im se pridruže te je poželio predsjednici Republike da joj ''Bog pomogne da vodi ovu zemlju u onom smjeru u kojem to od nje očekuje narod''.

Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) rekao je kako je potrebno okrenuti smjer razvoja grada, dodavši da nema napretka bez vizije. Rekao je i kako očekuje od predsjednice Republike da pomogne u ostvarivanju vizije razvoja i Gospića i županije.

Predsjednica Grabar Kitarović i ministrica Divjak posjetile gospićku Osnovnu školu

Nakon otvaranja Ureda, predsjednica Republike Grabar-Kitarović s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak uputila se na susret s učenicima i djelatnicima  gospićke Osnovne škole „Dr. Jure Turića“ u povodu početka nove školske godine.

Tijekom popodneva predviđen je susret s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, dekanicom Veleučilišta u Gospiću Vlatkom Ružić, predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, zatim srpske manjine. U privremenom gospićkom Uredu predsjednice održat će se i okrugli stol Vijeća mladih.

 U utorak će se predsjednica družiti s građanima Perušića, Senja i Otočca, u srijedu s građanima Korenice, Gračaca i Lovinca te Udbine, gdje će posjetiti i Crkvu hrvatskih mučenika.

 Za četvrtak, zadnji dan djelovanja predsjednice u Gospiću, predviđen je obilazak vojarne "Eugen Kvaternik".

Komentara 73

SO
Somelier
11:18 04.09.2017.

Mislim da političari imaju utjecaj na statističke podatke. Daju se podatci o padu nezaposlenosti ali se ne daju brojevi koliko je porastao broj zaposlenosti. To je ono o čemu Predsjednica govori. Bog neka je čuva. Najbolja političarka i Predsjednik -ca od doba Tuđmana.

BR
brojevi
12:04 04.09.2017.

KGK je predsjednica svih građana RH. Već je u nekoliko navrata pokazala da ne "drži štangu" nijednoj političkoj opciji. Vodilja njezinih interesa je savjest, javni interes i ljubav prema domovini. Doduše razlozi pada nezaposlenosti su već u više navrata podvrgnutii analizama u javnim medijima tako da je problem već godinama opće poznat S druge strane Plenković je već u prvoj četrtini svog mandata u razornim političkim, društvenim i ekonomskim okolnostima uspio prebroditi sve zamke i zapreke i polućiti pozitivne pomake koji nam daju razloge za optimizam . Zajedništvo i optimizam je garancija uspješne RH. Preko noći je nemoguće riješiti dvadesetgodišnje gomilanje problema.

Avatar Becarina
Becarina
12:11 04.09.2017.

U vrijeme Milanovica nestaje 180 - 200 000 nezaposlenih iz statistika, sa oko 370000 nezaposlenih ostajemo na oko 180 000. Te brojke su nam stalno bile dostupne, treba se samo malo prisjetiti. Trend se nastavlja, godinu i po vode Mostovcivci gospodarstvo, poljoprivredu, njihovu strucnost i marljivost smo upoznali. Ova vlada naslijedila je ogromne probleme, ima ogroman posao pred sobom samo propast Agrokora prouzrocila bi 40 - 50 000 dodatnih nezaposlenih - pogledajte tko obstruira , opet Most - cilj uvoz stranaca , jeftinije radne snage za uvozni loby, gosparsku komoru i koga vec zastupaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije