Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVEDEN JE

Ovo je mačeta kojom je mladić (18) upao u školu: 'Ušao je u učionicu pa počeo dozivati učenika'

PUZ
07.03.2023.
u 18:11

Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić još je u ponedjeljak komentirala cijelu situaciju, navodeći kako nitko nije ozlijeđen, no da je situacija bila ''dosta traumatična''

Zagrebačka policija oglasila se o slučaju 18-godišnjaka koji je ovoga ponedjeljka upao u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu s mačetom i prijetio više osoba. Podsjetimo, mladića je policija uhitila istog dana oko tri sata nakon incidenta, i to na području Medveščaka. 

Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić još je u ponedjeljak komentirala cijelu situaciju, navodeći kako nitko nije ozlijeđen, no da je situacija bila ''dosta traumatična''. ''Za vrijeme nultuga sata u školu je ušao nepoznati mladi čovjek i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu. Sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su posljedice, nitko nije ozlijeđen, učenik je sam izašao iz škole'', pojasnila je jučer.

 

>> VIDEO Uhićen mladić (18) koji je naoružan prijetio u zagrebačkoj školi, policija otkrila gdje su ga našli

Zagrebačka policija tako je objavila i fotografiju mačete ''nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli'', a koju su pronašli u pretresu stana na Medveščaku. Mladić je predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež.

 
 

''Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičeni mladić, u ponedjeljak 6. ožujka 2023. godine oko 13.45 sati, došao u prostorije obrazovne ustanove na području Medveščaka, ušao u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika.  Na što ga je profesorica pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio prijetnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena se udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice'', navela je policija.

 

Komentara 7

WU
wushusenior
18:36 07.03.2023.

Ovo više baca na kukri nego na mačetu. Svejedno, nebitno za članak.

UN
UNE
01:23 08.03.2023.

Mora da je Indijanac.

JF
Jure_Francetić
07:26 09.03.2023.

Trebalo je momku izbiti ideju nošenja mačete u školu iz glave. Iz glave također izbiti i pokoji zub , jer iako mu je otac ugledni stomatolog , vjerojatno je uz previše posla teško pronalazio vremena za odgoj sina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije