Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTORICA U PLINARI

Imovinska kartica uhićene Marije Ratkić: Ima pet stanova, a mjesečno je primala 20.822,09 kuna

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
30.08.2022.
u 16:34

Načini stjecanja svih stanova su razni - dva je kupila kreditom od banke, onaj u Vinkovcima novčanom pozajmicom, dok je dva ostvarila ''Kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada''

Marija Ratkić, HDZ-ovka koja je ovoga vikenda bila uhićena u jeku otkrivanja plinske hobotnice u Ini, inače je direktorica i članica Uprave u Plinari istočne Slavonije i to od 1999. godine. 

Završila je fakultet te je po zanimanju diplomirana inženjerka naftnog rudarstva, a nema djece niti je udana, otkriva sve to njena imovinska kartica, koja je zadnji puta bila ažurirana oko mjesec i pol prije uhićenja. 

Osim toga, u kartici tako piše i da njena mjesečna plaća iznosi 20.822,09 kuna, a na godišnjoj bazi prihoduje i 18.000 kuna ''od imovine i imovinskih prava''. 

Nema kredita niti zaduženja, no zato posjeduje čak pet nekretnina - jedan stan u Vinkovicima te četiri stana u Zagrebu. Tri stana nalaze se na Vrapču, a najveći od svih veličine je 70 kvadratnih metara te ga dijeli s još jednom osobom. Nejgova približna tržišna vrijednost ovoga srpnja iznosila je 1.150.000 kuna. 

Načini stjecanja svih stanova su razni - dva je kupila kreditom od banke, onaj u Vinkovcima novčanom pozajmicom, dok je dva ostvarila ''kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada''. 

U njenom vlasništvu je i Volkswagen Passat iz 2016. godine, čija je vrijednost prošloga mjeseca iznosila 120.000 kuna. 

>> VIDEO Gdje će završiti rekodno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija

 

Komentara 23

PR
Prdesko
16:53 30.08.2022.

Stomislite da je lako ocistiti i oprati 5stanova.jadna zena

KP
Karlovacko pivo
17:06 30.08.2022.

Kako se ono kaže baba puna kao brod sve mukotrpnim radom samo se pitam kome je to sve mislila ostavit nakon smrti

ZD
zdenkoj
16:53 30.08.2022.

Hdze o v k a.Ma ljudi moji je li moguće.? Isti tren drugarsku opomenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije