Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Ovo je 10 zanimanja koja privlače psihopate

psihopat
Foto: Thinkstock
1/2
15.10.2015.
u 11:20

Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare sastavljenu još 1970-ih, psihopatske ličnosti mogu imati sposobnost osjećaja krivnje za počinjena nedjela, ali nisu sposobni za empatiju

Psihopate je teško detektirati, barem na prvi dojam. Za ispravniju procjenu potrebno je vrijeme. Psihopati su asocijalna bića, no ako je netko asocijalan, to nužno ne znači da i je i psihopat.

Međutim, postoje zanimanja koja psihopatske ličnosti privlače više nego neka druga. Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare sastavljene još 1970–ih, psihopatske ličnosti mogu imati sposobnost osjećaja krivnje za počinjena nedjela, ali nisu sposobni za empatiju – upravo takve slične osobine možemo pronaći među menadžerima kompanija koji bez problema odlučuju o sudbinama tisuća ljudi kad ih, primjerice, otpuste da bi uštedjeli novac za kompaniju.

No, psihopati su najčešće i impulzivni, manipulativni i seksualno promiskuitetniNovija istraživanja koje je proveo Scott Lilienfeld kazuju da psihopati uživaju demonstrirati neustrašivu dominaciju nad drugim ljudima, poput kakvog kvalificiranog stava u sudnici ili tijekom izvedbe na pozornici, piše Independent.

Novinari, policajci pa čak i svećenici su među najpopularnijim profesijama koje će izabrati psihopatske ličnosti. Neobično je da čak i kirurzi koji spašavaju ljudske živote, ulaze u listu top 10 zanimanja koje privlače psihopate.

Donosimo 10 najpopularnijih zanimanja gdje ih se može pronaći:

1. Direktori kompanija

2. Odvjetnici

3. Medijski djelatnici

4. Prodavači

5. Kirurzi

6. Novinari

7. Policajci

8. Svećenici

9. Glavni kuhari

10. Državni službenici

>> Muškarci koji objavljuju mnogo 'selfija' vjerojatno su – psihopati

>>  Sliče ljudima, ali to nisu. Oni umjesto srca imaju rupe

Komentara 22

DM
dr_max
10:36 15.10.2015.

Pogrešno, broj jedan su političari!

KO
Komacero
12:20 15.10.2015.

ja mislim najveci psiho pisac ovog teksta

DE
dexking
11:45 15.10.2015.

Po svemu sudeći najveći psihopat, je naručitelj ovog teksta! Ovi današnji internetski portali su sve prije neg li portali koji bi nečemu educirali! Od njih se čovjeku samo s oproštenjem može prikenjati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije