Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve zbog europske unije

Ovako izgleda oblak dima kad se spali 12 tona marihuane

Lazarat
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
19.06.2014.
u 18:45

U velikoj akciji albanske policije u tamošnjem selu Lazarat uništeno je 12 tona marihuane i 80.000 stabljiki

Peti je dan kako je albanska policija upala u tamošnje selo Lazarat, najvećeg europskog proizvođača marihuane. Prema službenom izvješću, dosad je uništeno oko 80.000 stabljika, 12 tona već osušene marihuane te dva laboratorija za preradu, a policija sad kontrolira oko 40 posto sela. Uhićeno je 13 ljudi te pretraženo 80 kuća.

Stanovnici sela od upada specijalne policije branili su se puškama i granatama, no policija kaže kako su zabilježene tek četiri lakše ozlijeđene osobe.

S obzirom da većina od 500 tona marihuane, koliko se godišnje proizvede u Lazaratu, završava u Italiji, Grčkoj i Njemačkoj, Europska unija prisilila je Albaniju da zaustavi dosad nedodirljive kriminalne skupine koje su uz veze u politici i policiji mirno poslovali posljednjih 15 godina. Albanija se nada kako će krajem mjeseca postati službeni kandidat za novu, 28. članicu Europske unije. Pod novom vladom, koja je na vlasti od rujna prošle godine, policija je u nedjelju upala u "selo marihuane", a EU je akciju pozdravila kao "uspješnu".

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U Lazaratu se dosad nalazilo oko 60 hektara nasada marihuane, s 300.000 stabljika, a 5.000 stanovnika sela preživljava ovom djelatnošću.

- Udovica sam, suprug mi je umro i brinem se o troje djece. Nisam sama započela ovaj posao, cijelo selo ga je pokrenulo - kaže Lumturi Koli, jedna od stanovnica Lazarata.

>>Članovi albanske bande branili marihuanu granatama nakon što ih je napala policija

>>Kakav Amsterdam, ovo je europska prijestolnica marihuane!

Komentara 4

MI
Milivoje
19:50 19.06.2014.

vidi se da je neko selo u brdima....a sto se tice eu, pa svi se mjenjamo za eu, srbija ponajvise

DI
dokazano.istinito
19:36 19.06.2014.

vjerovali ili ne, srbija je najveci nabavljac, a albanija dostavljac, a onda zajedno prodaju drugima

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:13 19.06.2014.

Jel bila tamo predsjednica ORAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije