Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed brodosplita

"Otvori Jaco kasicu, mani se Popijača i drži se škverana"

škver, brodosplit (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/10
17.09.2010.
u 10:01

Brodograditelji su za srijedu najavili masovni prosvjed na ulicama Splita.

"Otvor' Jaco kasicu, man' se Popijača, drž se škvera i njegovih šljakera", poručili su brojni radnici Brodosplita koji su se jutros u krugu škvera okupili na mirnom prosvjedu.

Cijela prva smjena triju sindikata koja djeluju u Brodosplitu, Nezavisni, SMH i Radnički, prosvjedovala je zbog, kako kažu, apsurdne zabrane ugovaranja novih brodova. Prozvali su i premijerku Jadranku Kosor koja koja je prije samo nekoliko mjeseci u škveru zavikala: "Neka živi Brodosplit!"

Brodograditelji su za srijedu najavili masovni prosvjed na ulicama Splita, na koji pozivaju ne samo brodograditelje nego sve građane koji žele braniti Brodosplit. Jer, poručuju sindikalni čelnici, tko brani škver, brani i Split!

– Dogorjelo nam je do noktiju! Posla više nema. Vlada i pregovarači uskratili su nam pravo na rad, odnosno zabranili ugovaranje novih narudžbi. Tražimo samo svoje, Ustavom zajamčeno pravo na rad te da od plaća možemo živjeti. Ne treba nam milost politike, koja nam je najprije uzela novac kroz porez i druge namete, a onda nam ga vraća – poručili su jučer Zvonko Šegvić, čelnik HUS-ova Nezavisnog sindikata Brodosplita, i Joško Franić, povjerenik Sindikata metalaca u Brodosplitu, objašnjavajući razloge bunta škverana.

>>Četiri tisuće škverana izlazi na ulicu tražiti svoje pravo na rad

Komentara 46

OB
-obrisani-
10:47 17.09.2010.

Bit če Ludilo----ako HDZ uništi Brodosplit nikad više u skoroj budućnosti hdz neče imati glasače u Dalmatinskoj županiji

MA
macor
10:55 17.09.2010.

Alvina Varas se.. Ovi gore ce i sljedeci put skandirati Jadranka, Jadranka i klanjati joj se kao kraljici.Jaca ce znati opet kako da ih zedne preko vode prenese.

Avatar jovanhovan
jovanhovan
01:06 18.09.2010.

Ma kakvi jadnici, mislili da će se zaposliti u poduzeću i cijeli život ko bubreg u loju. E nema više, došlo vrijeme da se svatko brine za sebe. Kome je država pomogla? Ali ona i nije poslodavac. Bijedo škveranska. Eto vam demokracije-vladavine naroda. Hahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije