Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je govorio Kenđelić

'Otmičar mi je ponavljao da je gladan i da želi u zatvor'

Zdravko Kenđelić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
13.03.2014.
u 20:01

Očajna maćeha: Vječno sam zaključana jer kad mi dođe u kuću sve mi uzme. I kavu, i šećer... Funkcionirali smo na granici normalnoga. Da ne bi bilo 'nismo znali'

– Bio je ispred naše kuće prije nego što je otišao u Lidl. Nosio je vojnički ruksak na leđima. Zapravo ga je mali (Kenđelićev polubrat, nap. a.) vidio kroz prozor. Čula sam ga da ruži, ali nisam ga htjela pustiti. Vječno sam zaključana jer kad mi dođe u kuću takoreći mi sve uzme. I kavu, i šećer... Nisam puno s njim htjela kontaktirati, funkcionirali smo na granici normalnoga. Da ne bi bilo “nismo znali” – prepričala je Snježana Kenđelić, maćeha uhićenog đurđevačkog otmičara i dvostrukog ubojice Zdravka Kenđelića, njihov zadnji kontakt u ponedjeljak rano ujutro.

I ona i žrtva otmice Ana Patačko tvrde da je Kenđelić bio opsjednut mišlju da će doći do novog svjetskog rata. Statuse o ratu objavljivao je na Facebooku. – Stalno je o tome govorio. Jednom je suprugu pokazao da ima pištolj, ali rekao mu je da slučajno to ne prijavi policiji jer neće biti dobro – dodala je Snježana, priznavši da ga je izbjegavala ne samo zato što im je znao uzimati namirnice nego i zato što ga se zaista bojala.

"Voli i popiti, kada ima što"

– Znao je biti normalan i lijepo razgovarati, a već drugi put bi mu u glavi bio samo rat i oružje. Voli i popiti, kada ima što – kazala je maćeha.

Zašto je točno Kenđelić izazvao takvu dramu vjerojatno ne zna ni on sam, ali jedna od osoba koja je s njim razgovarala poslije uhićenja smatra da je samo tražio izlaz iz životne situacije ne razmišljajući previše o posljedicama. – Stalno mi je ponavljao da je bio gladan i da je samo želio ponovno otići u zatvor. Imam osjećaj da ništa nije planirao, nego su mu ideje same dolazile iz minute u minutu – kazala je ona.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Policajci pod stresom

Doznali smo da su zbog pucnjave ispred Kenđelićeve kuće sva četvorica policajaca koja su sudjelovala u akciji završila na bolovanju, a jedan od njih u posebno je lošem stanju.

– Svaki događaj u kojem se koristi oružje iziskuje posebnu pažnju. Riječ je o velikom stresu i zato su naši osposobljeni stručnjaci dužni pružiti psihosocijalnu pomoć onima kojima je potrebna – rekao je danas glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek iako nije izravno potvrdio naša saznanja o policajcima.

Podsjetimo, Kenđelić je pištoljem zaprijetio zaštitaru u Lidlu gdje je ukrao sapun. Policija ga je čekala pred kućom, ali je prema njoj zapucao. Oteo je susjedu Anu i pobjegao s njom. Noć su proveli u klijeti u koju je Kenđelić provalio. U pomno organiziranoj akciji specijalci su ga u Slavonskoj aveniji drugo jutro uhitili i oslobodili ženu. Kenđelić je 2010. deportiran iz Njemačke, gdje je odslužio 14 godina zatvora zbog dva ubojstva.

>>'Govorio mi je - bolje da te ubijem ja nego da pogineš u svjetskom ratu'

>>Otmičar u marici dovezen na sud! Optužen za pokušaj ubojstva policajaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije