Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još dvoje uhićeno

Otkriven identitet ubijenog vojnika u Londonu

Lee Rigby
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
23.05.2013.
u 19:32

Engleski desničarski ekstremisti iz "English Defence League" sukobili su sa policijom nakon islamističkog terorističkog napada. Ciglama su napadnute džamije u mnogim engleskim gradovima

Britanska policija objavila je da je uhitila još dvije osobe u istrazi o ubojstvu vojnika u Woolwichu, piše Guardian.

29-godišnji muškarac i žena su uhićeni pod sumnjom da su sudjelovali u zavjeri s ciljem ubojstva. Oboje su zadržani u pritvoru u policijskoj postaju u Londonu.

Mediji pišu kako je jedan od ubojica Michael Adebolajo. 22-godišnjak i 28-godišnjak koje su policajci ranili na mjestu događaja su uhićeni pod sumnjom da su počinili ubojstvo. Oni su u stabilnom zdravstvenom stanju u dvije različite londonske bolnice. Život im nije ugrožen. Izdani su nalozi za pretrage na pet adresa u Londonu i jednu u Lincolnu te se te kuće i stanovi pretražuju.

Britanske vlasti otkrile su identitet vojnika koji je jučer ubijen mačetom u terorističkom napadu u Londonu, piše BBC.

Nesretni je mladić 25-godišnji Lee Rigby koji je u 2. bataljunu Kraljevske straže bio bubnjar, a na ratištu je pucao iz strojnice. Rigby je živio u Manchesteru, a imao je dva sina. Služio je u Afganistanu, Njemačkoj i Cipru. Podsjetimo, dvojica napadača završila su u bolnici nakon što su ih policajci ranili nedugo nakon napada. Vojsci se Rigby pridružio 2006. godine, a opisali su ga kao "oca koji je jako volio svog sina Jacka" te nekoga tko će nedostajati svima koji su ga poznavali.

Desničari bacali cigle na džamije

Engleski desničarski ekstremisti iz "English Defence League" sinoć su se sukobili sa policijom nakon islamističkog terorističkog napada, piše The Sun.

Ciglama su napadnute džamije u mnogim engleskim gradovima. Antimuslimanski ekstremisti u sukobima su na policajce bacali boce. Više od stotinu pripadnika EDL-a je skandiralo "E-E-EDL" kada su dvojica napadača uhićena u Londonu. Jedan je 43-godišnjak završio u pritvoru zbog sumnje da je pokušao podmetnuti požar nakon što je navodno s nožem ušao u džamiju u Braintreeu.

"Ovo što ste vidjeli to je islam"

Vođa EDL-a Tommy Robinson na ulici je predvodio 250 muškaraca. – Odrezali su našem vojniku glavu. To je islam. To što smo vidjeli danas – kazao je Robinson te dodao kako će njihovoj djeci u školi govoriti da je islam miroljubiva religija.

– A nije. I nikada nije ni bila. Ono što ste vidjeli danas, to je islam – rekao je Robinson te dodao kako treba reagirati na takve pojave.

>>Večernji u Londonu: 'Više nikad nećemo biti sigurni? Ma dajte...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije