Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin nasred ulice

Večernji u Londonu: 'Više nikad nećemo biti sigurni? Ma dajte...'

napad,london (1)
Reuters/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
23.05.2013.
u 18:52

Iz Zagreba je stigao gotovo pun zrakoplov uglavnom hrvatskih turista, obitelji s djecom... Stravična vijest nije im pokvarila planove za razgledavanje i šoping

"Više nikad nećete biti sigurni!" vrištalo je s naslovnice Metroa. Sredovječna gospođa pogledala je novine nakon što je sjela na njih u podzemnoj željeznici i nastavila ih listati kao da ju je s naslovnice milovao pogled Angeline Jolie, a ne strašno, luđačko lice jednog od dvojice londonskih koljača. Ostavila je novine i izišla. Ukrcala se mlađa djevojka, namrštila pogled ugledavši naslovnicu i brzo pohitala na stranice na kojima su savjeti za šoping. 

I u zrakoplovu iz Zagreba u London ni traga zabrinutosti.

– Nešto sam načula da se dogodilo, ali ne znam detalje. Ma, to je samo izolirani incident, nemate se čega plašiti – rekla je suputnica Kelly koja se vraćala iz Zagreba s provoda u svoj London.

Hrvati? Ma kakvi! Jedna je gospođa komentirala da nije baš ugodno čuti takvu vijest večer prije odlaska na put, ali nema panike. Nekoliko je obitelji s djecom odlučilo tjedan provesti u razgledavanju britanske prijestolnice i vijest od srijede nije im nimalo pokvarila praznično raspoloženje. 

– Odredili smo rutu za razgledavanje, sve ćemo obići. Terorizam? Ne, ne zabrinjava nas – govorio je Stjepan.

U Londonu nigdje ni traga napetosti ni onoj psihozi kakvoj sam svjedočio mjesecima nakon bombaških napada na podzemnu željeznicu 2005. godine. Tada je London živio u strahu, sada nije tako. Osiguranje, osim oko vojnih objekata, nije ništa brojnije ni rigoroznije, ljudi su otvoreni i pristupačni.

– Šokirala me vijest, ali što ćete, to je bio jedan grozan incident i bolje je ne razmišljati o tome – rekao je Paolo, konobar u talijanskom restoranu, uživajući u sunčanu poslijepodnevu.

Sigurno ima onih koje je vijest više uzdrmala, ali London je dan nakon stravičnog masakra vojnika živio svojim uobičajenim ritmom, odajući dojam mirnog i spokojnog grada.

>>Odrubili mu glavu pa poručili Londoncima: Niste sigurni!

>>Suprotstavila se napadačima: Bolje ja nego dijete

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije