Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLAN KARLOVAČKOG HDZ-a

Bizaran slučaj u Turnju: Otac i sin Turković pokušali ukrasti armaturu s gradilišta obilaznice!

Čelnici županije obišli  radove na izgradnji  mosta Zvečaj-Bukovlje na Mrežnici
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
07.07.2022.
u 14:28

Karlovačkoj je javnosti Stjepan Turković itekako poznat kao jedan od istaknutih članova HDZ-a koji je dugo godina bio direktor gradske tvrtke Zelenilo

PU karlovačka danas je objavila da su u pokušaju krađe ovih dana na gradilištu obilaznice u karlovačkom naselju Turanj, točnije u mjestu Jelaši, zatekli dvojicu muškaraca. Pokušali su ukrasti armaturne šipke, a po policijskoj objavi, iako oni nisu kazali o kome je riječ, u javnost je procurio podatak da je riječ o dvojcu iz obitelji Turković, ocu Stjepanu i sinu Miji koji su pokušali izvršiti krađu u naselju u kojem žive!

I k tome, nije baš riječ o članovima obitelji koja jedva krpa kraj s krajem, radi za minimalac ili uopće nisu zaposleni, pa su ovako htjeli nabaviti građevinski materijal koji je, znamo svi, u zadnje vrijeme poskupio.

– Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu. Naime, muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava – stoji u objavi PU karlovačke.

Karlovačkoj je javnosti Stjepan Turković itekako poznat kao jedan od istaknutih članova HDZ-a koji je dugo godina bio direktor gradske tvrtke Zelenilo, a potom i godinama direktor Županijske uprave za ceste Karlovačke županije gdje je, malo nakon isteka direktorskog mandata, u sistematizaciju radnih mjesta uvrstio i posao savjetnika direktora. Kasnije, kada je direktor postao Darko Bebić, ispostavilo se da je sam sebi formirao to radno mjesto, objavio natječaj i javio se, s obzirom na to da je danas baš Stjepan Turković savjetnik direktora ŽUC-a.

Čitatelj je KAportalu, naime, dostavio i fotografije automobila i člana obitelji u krađi, a očito su slike proslijeđene i policiji s obzirom na to da su obojica uhvaćena na licu mjesta u krađi. Stjepana Turkovića tijekom dana nismo uspjeli dobiti na mobitel radi potvrde priče ili komentara slučaja. No, da je riječ baš o njima, potvrdili su nam neki od susjeda koje smo kontaktirali, a koji su htjeli ostati anonimni. 

Karlovčani komentirali: Sramotan čin!

Karlovčani su tijekom dana, kada se proširila vijest da su u krađi armature na Turnju zatečeni otac i sin Turković, puni komentara na društvenim mrežama u kojima ističu kako je ovo sramotan čin na više nivoa i dokaz da ljudi s jedva 4000 kuna plaće uredno plaćaju materijal koji im treba za gradnju, dok neki radije čine kaznena djela. Neki se čak pitaju je li im ova priča podmetnuta i ne vjeruju da bi mogli sami biti tako lakomi i naivni. Neki smatraju da priči ne pridonosi niti to što se sin odlučio na kazneno djelo u službenoj, radnoj odjeći.

No, Turanjčani, članovi inicijative za gradnju obilaznice Turnja, odakle je armatura ukradena, kažu mahom da su žalosni i razočarani da je takvo što palo na pamet čovjeku koju živi u tom naselju. 

Tijekom dana se o ovom slučaju oglasio i HDZ Karlovačke županije koji se ogradio od svega i požurio Stjepana Turkovića izbaciti iz stranke, pa su pokrenuli postupak za njegovo bezuvjetno isključenje iz HDZ-a.

Nakon saznanja o djelovanju gospodina Stjepana Turkovića koje je prouzročilo štetne posljedice za ugled stranke, predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić pokrenuli su postupak bezuvjetnog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice. U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak. Napominjemo kako gospodin Turković  nije bio obnašatelj stranačkih funkcija u županijskoj i gradskoj organizaciji - kažu u HDZ-u Karlovačke županije. 

>> VIDEO Policija traži prevaranticu iz Varaždina: Skinula barkod s jastuka i njime kupila nadmadrac


 

Komentara 67

IC
ICCO
14:09 07.07.2022.

To je taj novi Plenkijev HDZ pod čijim blagoslovom se krade do željeza I dasaka na gradilištima. Temeljito kradu, nema šta!

5S
505.scrtom
14:08 07.07.2022.

hahaha majke ti,na što su spali

LJ
ljeto90
14:08 07.07.2022.

I onda Romi krivi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije