Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vrlo je pošten'

Otac hakera iz Srbije: Programirao je nešto za tog Hrvata i dobivao sitne pare

Velika Gorica: Privođenje 19-godišnjeg hakera na Županijski sud
Tomislav Miletić/PIXSELL
28.04.2018.
u 16:12

U isto vrijeme kada je uhićen haker Kristian Razum (19) iz Zaprešića, uhićena su i dvojica hakera u Srbiji

Otac Jovana M. (19), hakera iz Prokuplja koji je uhićen prije nekoliko dana, u međunarodnoj akciji u kojoj je uhićen i 19-godišnjak iz Zaprešića, ispričao je za Blic da je njegov sin godinama programirao 'nešto za tog Hrvata', ali da nije imao lošu namjeru.

Jovan M. je uhićen zajedno sa Vukašinom D. (21) iz Rume. Osumnjičeni da su bili administratori servisa Webstresser hakerske grupe koja je po narudžbi klijenata srušila četiri milijuna sajtova u svijetu. Na meti njihovih napada bile su banke, državne institucije, policija...

Otkad mu je sin uhićen, otac je u šoku.

- U rasulu sam. To što je još kao klinac programirao nešto za tog Hrvata i dobivao neke sitne pare, ne znači da bi trebalo dijete demonizirati. On je čak provjeravao sigurnost nekih naših sajtova ranije i slao im mailove da ih upozori na propuste u sigurnosti. To mi se osobno pohvalio - priča Milan M.

Kaže kako njegovo dijete nije zlonamjerno. - On je vrlo pošten i nema kvarnu dušu - rekao je otac.

Jovan M. je inače sve donedavno bio učenik Tehničke škole u Prokuplju. Školovao se izvanredno zbog čak 300 sati izostanaka, a iz informatičkih je predmeta imao je dvojke. Njegovi školski kolege kažu da je bio "zaluđen kompjuterima", ali ih je šokirala vijest da je uhićen.

Podsjetimo Kristian Razum (19) iz Zaprešića koji je osumnjičen da je vodio najveći servis za DDoS napade Webstresser.org priveden je na Županijski sud u Velikoj Gorici, nakon čega mu je određen pritvor od mjesec dana.

Velika Gorica: Privođenje 19-godišnjeg hakera na Županijski sud
1/4

Komentara 21

Avatar Cinco
Cinco
16:52 28.04.2018.

Pa jeeste. Dabome. Ustashki zreo čovek od 19 godina zamajao srpsku nejač od 21 i 19 godina radi profita. Uvek nepravda za pošteni spski navod.

Avatar rubinet
rubinet
18:47 28.04.2018.

nečuveno.....izmanipulisana nejačad ..Vukašin i Jovan..naseli na prljavi Hristijanov trik

Avatar rubinet
rubinet
18:21 28.04.2018.

Jovanov tata je u rasulu... neki tamo Hrvat zaveo mu nevino dete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije