Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera hypo

Ostojić: Ako treba, ići ćemo i u Austriju po račune

ranko ostojić
Pixsell
30.09.2010.
u 14:20

Ivan Jakovčić demantirao je da se u više navrata sastao s bivšim guvernerom Koruške Jörgom Haiderom.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prihvatio je zaključke svog pododbora o Hypo banci: zatražit će od nadležnih parlamentarnih tijela u Austriji da osiguravaju udovoljavanje molbi za međunarodnu pravnu pomoć što je zatražilo Državno odvjetništvo u RH radi  dobivanja podataka vezanih uz međunarodnu istragu Hypo banke.

Predsjednik odbora Ranko Ostojić potvrdio je i da će sa svojim potpredsjednikom, ako bude trebalo, otići u Austriju u dogovoru s našim Ministarstvom vanjskih poslova te uz konzultaciju s Državnim odvjetništvom u potragu za informacijama. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić još je jednom potvrdio kako DORH zna za račune, banke, ima i kodna imena, ali ne zna tko stoji iza njih i koji je tijek novca po tim računima.

- To nam moraju reći banke i zato smo i tražili potporu Sabora da utječe na banke u Austriji da daju dokumente koji se tiču Hrvatske. Kada ih dobijemo, lako ćemo riješiti problem. Nikoga ne tajimo i ne štitimo, ali bez dokumenata ne možemo pokrenuti postupak - poručio je Mladen Bajić.

Jakovčić: Bilo bi dobro osnovati povjerenstvo za Hypo
- Evidentno je da je Hypo banka i u Hrvatskoj imala klijente koji su možda zlorabili svoje položaje i činili protuzakonite radnje. Zato sam jedan od onih koji inzistira na potpunoj istrazi njezinih poslova u Hrvatskoj - poručio je istarski župan Ivan Jakovčić na svojoj tiskovnoj konferenciji u Saboru na kojoj je demantirao tvrdnje iznesene u Nacionalu da se u više navrata sastao s bivšim guvernerom Koruške Jörgom Haiderom.

Jakovčić je rekao i kako IDS može dati svoj doprinos da se raščiste svi eventualni negativni elementi poslovanja Hypo banke te je dodao kako će i dalje biti u stalnom kontaktu s tijelima u Austriji koja istražuju poslovanje Hypo banke. Poručio je i da bi bilo dobro da se jednako istražno povjerenstvo osnuje i u Hrvatskoj.

Komentara 29

OB
-obrisani-
21:44 30.09.2010.

Bajić kilav. Još i ovaj treba da se petlja u istragu.

AU
aurora08
14:36 30.09.2010.

koji medved komunisticki, daj bre reci kome je to mercedes dao 5 milijuna eura, svi su bili \"tvoja braca\"

OB
-obrisani-
19:37 30.09.2010.

Ovaj kreten bi išao u Austriju radi dnevnica, jer samo idiot ne zna da tamo ništa ne može postići. Jedino ako smrad ne bi tamo išao da utare tragove svojih! Bilo bi bolje da objasni na što je bez računa potrošio par milijuna kuna dok je bio u MUP-u ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije