Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Ostavljen u kontejneru, a danas direktor bogate tvrtke

Osim nevjerojatnog uma i radne etike, ono zbog čega ga mnogi posebno cijene je i zlatno srce zbog kojeg je postao uzor u svojoj zajednici. Sponzorira programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune umirovljenicima...
14. studenoga 2019. u 12:22 3 komentara 1948 prikaza
Figgers
Foto: Screenshot Youtube
Pogledajte galeriju 1/2

Da okolnosti u kojima su ljudi rođeni ne moraju odrediti njihov daljnji razvoj i uspjeh potvrđuje priča uspješnog poduzetnika koji stoji iza 62 milijuna dolara vrijedne tvrtke. Životnu priču glavnog izvršnog direktora tvrtke Figgers Communication uspoređuju čak s životnim pričama pozantih junaka Batmana i Iron Mana, a kako je došao do novca kojim je pokrenuo tvrtku je posebno nevjerojatan detalj. 

Dinko Vidović DINKO VIDOVIĆ Životna priča ortopeda koji je djevojci (24) spasio nogu: Imam ponudu iz Njemačke, ali ostajem

Tridesetogodišnji Freddie Figgers rođen je u Qunncyju, a majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nathan i Betty Figgers udomili su ga kad je bio star samo dva dana. U udomiteljskoj obitelji počeo se baviti tehnologijom već kao dijete. Tvrtku Figgers Communication osnovao je još dok je bio tinejdžer, a pored toga vlasnik je i 4 patenta, piše Bored Panda.

Kad je imao 9 godina, dobio je prvo računalo koje je sam popravio. S 12 godina već je radio kao računalni tehničar, a s 15 je osnovao svoju računalnu tvrtku pomoću novca koji je dobio za svoj prvi izum - pametne tenisice koje pomažu ljudi s Alzheimerovom bolesti. Naime, nakon što je njegovom ocu dijagnosticirana Alzheimerova osmislio je tenisice s ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmjerne komunikacije te je taj patent prodao za 2,2 milijuna dolara.

- Mogao sam jednostavno ga nazvati i pitati gdje si, a on nije morao ništa osim sagnuti se do tenisica i govoriti u njih, a ja sam mogao pratiti njegovu lokaciju - kazao je.

S 24 godine Figgers je već napravio 80 programa. No osim nevjerojatnog uma i radne etike, ono zbog čega ga mnogi posebno cijene je i zlatno srce zbog kojeg je postao uzor u svojoj zajednici. Sponzorira programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune umirovljenicima...

- Ako uočiš problem treba pronaći rješenje kako bi utjecali na nečiji život - zaključuje Figgers dodajući da novac nije ništa drugo nego alat kojim se može utjecati na svakodnevni život.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • Nemojtako:

    Da mu je mater bila koaj od ovih naših lapača, ljevičarki, one bi ga abortirale.

  • ObrenM:

    Bozji covjek.

  • Oblivion:

    Ovaj čovjek je sam sve stvorio, Batman i Iron man su nasljedili bogatstvo. Novinaru , malo isteaži prije stisak enter.