Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće s HDZ-om

'Ostajemo s SDP-om i pod cijenu da HSS nestane kao stranka'

Krešo Beljak
10.05.2017.
u 21:18

Beljak tvrdi da HSS nije posljednjih dana vodio nikakve službene razgovore s HDZ-om o stvaranju nove parlamentarne većine.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak kazao je, gostujući u Dnevniku Nove TV, da HSS nije "kvisko" HDZ-ova predsjednika Andreja Plenkovića u slaganju nove parlamentarne većine. 

- Nikako nismo. Apsolutno nismo. Mi smo stranka koja je u posljednjih godinu dana prošla vrlo turbulentno razdoblje. Imali smo određenih poteškoća, ali sad smo se konsolidirali i siguran sam da naših pet saborskih zastupnika diše kao jedan i sigurno nećemo napraviti nešto nemoralno na političkoj sceni - rekao je Beljak. 

"Svi razgovori su bili neslužbeni"

Dodao je da HSS nije posljednjih dana vodio nikakve službene razgovore s HDZ-om. - Svi razgovori su bili neslužbeni. Jasno i nedvosmisleno, prilično kulturno smo im rekli da mi ne namjeravamo mijenjati stranu. Mi smo stranka koja surađuje s SDP-om - rekao je Beljak i objasnio da HSS s SDP-om ima strateški sporazum. 

- Ja nisam nikad nikog iznevjerio, pa neću ni koalicijskog partnera. Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka. Mi prije svega imamo svoj obraz koji ne namjeravamo prodavati. Mi nemamo Tomislava Sauchu i nas pet bi dobrovoljno išlo u zatvor, dobrovoljno nevini, prije nego bi prodali svoj obraz - kazao je Beljak. 

Smatra kako Andrej Plenković sada ima manju potporu nego prije nekoliko dana i još jednom ponovio da neće dobiti potporu HSS-a. Beljak je kazao da stabilnosti u Hrvatskoj neće biti sve dok se ne promijeni izborni zakon. - Sad je konstelacija snaga takva da idući izbori mogu donijeti još veću nestabilnost - zaključio je predsjednik HSS-a. 

 

 

Komentara 17

Avatar Retardo
Retardo
22:20 10.05.2017.

Nemojmo zaboraviti da je Beljak u HSS-u proveo sulude nedemokratske izbore prethodno suspendiravši i izbavivši iz stranke svu konkurenciju, što zapravo nije viđeno nikada, pa ni na izborima 1945. Za ukupno 77 mjesta u HSS-u se natjecalo 79 kandidata. Pokrenut je postupak nadzora od strane Ministarstva uprave koje ima dužnost provjeriti je li sve bilo po statutu, tako da je pitanje trenutka kada će biti poništeni unutarstranački izbori u HSS-u i provedeni novi i kada će ovaj lik biti konačno izbačen iz HSS-a.

Avatar Retardo
Retardo
22:21 10.05.2017.

Plenković: "HSS-su su otvorena vrata koalicije". Beljak: "Meni ne smetaju ni zaključana vrata".

Avatar AG
AG
00:49 11.05.2017.

Beljak: "Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka." I vodi ih ka nestanku. Spreman je uništiti vlastitu stranku zbog druge stranke?? Ovaj je i došao sa zadatkom, uništiti HSS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije