Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzalud promocija

Osmijeh tek svakom trećem, a nekima i 'nabijem vas na k...'

'08.08.2010., Hvar - Hvarske plaze su pune stranih gostiju, preko dana najvise se zabavljaju u HULA HULA baru, dok je plaza Bonj poluprazna jer je turistima preskupa. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
20.08.2011.
u 10:00

Najviše pozitivnih bodova tajni su kupci podijelili na Kvarneru

Muškarac tek zašao u dvadesete s osmijehom se u splitskoj luci obratio skupini mladića s naprtnjačama: "Accomodation, guys?" Stranci se još ljubaznije zahvališe: "No, thanks!" Od onog što je uslijedilo zacrvenjela se samo prolaznica. "Ma nabijem vas na k...., šta ste i dolazili...", razbjesnio se splitski iznajmljivač. Slučajnu svjedokinju, Zagrepčanku na putu za Hvar, crvenilo je ni krivu ni dužnu za sat vremena oblilo još jednom. Tek što je iz katamarana kročila na hvarsku rivu, uši joj je zaparala nova "dobrodošlica": "A u p... m...! Sami domaći...". I među hvarskim iznajmljivačima galamdžije ne biraju riječi.

Sočna dobrodošlica

Iako su stranci u ova dva slučaja zbog jezične barijere ostali pošteđeni sočnog rječnika turističkih radnika, zabluda je misliti da se bezobrazluk dade skriti, a neprofesionalnost i negostoljubivost zabašuriti. Za dokaz: svaki četvrti gost na Jadranu ne osjeća se dobrodošlim! Ne začuđuje to, osmijeh i hvala dobiva tek svaki treći! To su ustanovili tajni kupci agencije Heraklea, koji su duž obale mjesec dana tijekom špice mjerili kvalitetu usluge u 237 dućana, smještajnih objekata, suvenirnica, restorana, informativnih punktova i u prijevozu. Domaćinima su udarali recke za sve propušteno, od pozdrava, osmijeha, zahvale i osjećaja dobrodošlice do izdavanja računa i nuđenja drugih proizvoda. Nalazi su, istini za volju, 9 posto bolji nego lani, ali i sami tajni kupci su se naslušali psovki. Na jednom trajektu su dočekani sa: "Odj..., odj... svi!" Čuli su i samohvalu jednog zaposlenika diskoteke Hacienda u Vodicama koji je svoju gostoljubivost visoko ocijenio: "Puno sam ljubazniji nego lani. Više ih ne vučem za kosu i ne udaram nogom u stražnjicu, nego im samo podviknem: 'Izvol'te van!'" Što li o sebi misle u dubrovačkom restoranu, gdje su gostima uskratili osvježenje: "Ako nećete jesti, ne možete dobiti ni piće!"

O gafovima se govori

Znaju li vlasnici apartmana u Dalmaciji, koji su goste zamolili da se ne tuširaju jer troše struju, da će se za njihov gaf nadaleko čuti? Tko bi se vratio i u restoran na otočiću Budovac kod Visa, gdje se prije objeda pregovara o cijeni, a račun dobije na papiriću? Slično je kod 21 posto domaćina, koji ne izdaju račun. Inače, tajni kupci su veći dio vremena imali i jak dojam da ne dobivaju vrijednost za novac. Ukupno su, pak, najviše negativnih bodova skupili domaćini u južnoj Dalmaciji. Ponajboljima su se pokazali na Kvarneru, koji je preoteo prvo mjesto lanjskom pobjedniku Istri.

Komentara 332

MR
mraf
13:01 20.08.2011.

20.08.2011. u 12:46h flok je napisao/la: čoviče stavi se u kožu konobara - kad te gost našetava cijelu večer i uvijek se na nešto žali , pa ti na kraju ništa ne ostavi - kao da ti je šamar opalio ********************************************** Naravno da ima gostiju kojima sve smeta i na sve se žale. Takvi se poznaju na kilometar i velika su manjina. Sada cemo o prosjecnom gostu bez obzira na nacionalnost: Prvo: ako su žalbe ucestale treba se upitati zašto? .... i uciniti nešto protiv toga. Drugo: Napojnica nije obavezna, nego je znak pažnje zadovoljnog gosta. Trece: Gosti koji dolaze iz siromašnijih zemalja i gosti iz bogatijih zemalja koji pripadaju nižem srednjem sloju, ponekad ne daju napojnicu, ali ne zato što nisu zadovoljni, nego zato što i sami nemaju. Na to ce licemjer reci: Pa zašto onda dolaze na Jadran? Na Jadran dolaze zato što žele, i sve dok podmiruju svoje obaveze, nitko im to ne može zabraniti. Jadran živi od srednjeg i niže srednjeg sloja Europljana. To treba shvatiti. Bogati odlaze na neka druga mjesta.

OB
-obrisani-
15:43 20.08.2011.

flok Ne kužim kak ti je ukral identitet?

DA
dahna
11:35 20.08.2011.

KONACNO JE NAPISANA ISTINA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije