Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijena žalba

Osječki sudac Krušlin razriješen sudačke dužnosti

Sudac Darko Krušlin pušten na slobodu, u pratnji odvjetnika izašao iz zgrade Županijskog suda
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
25.11.2022.
u 14:59

Stegovni postupka protiv Darka Krušlina i kolege mu suca Zvonka Vekića pokrenuo je u ožujku predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban, nakon što je Zdravko Mamić izašao u javnost s teškim optužbama protiv ukupno trojice osječkih sudaca

Osječki sudac Darko Krušlin, koji je osudio Zdravka Mamića, a ovaj ga kasnije javno optužio za mito, u petak je razriješen sudačke dužnosti, nakon što je Ustavni sud odbio njegovu žalbu na ishod stegovnog postupka.

Stegovni postupka protiv Darka Krušlina i kolege mu suca Zvonka Vekića pokrenuo je u ožujku predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban, nakon što je Zdravko Mamić izašao u javnost s teškim optužbama protiv ukupno trojice osječkih sudaca. Ustvrdio je Mamić tada da je sucima davao mito, družio se s njima, kao i da je Krušlinu nakon jedne utakmice na Maksimiru poklonio sat kojega je on naknadno vratio.

- Sudac Darko Krušlin stegovno je odgovoran što je počinio stegovno djelo nanošenja štete ugledu suda i sudačke dužnosti pa mu je izrečena stegovna kazna razrješenja od dužnosti - izvijestilo je u srpnju Državno sudbeno vijeće. Na tu se odluku Krušlin žalio, no Ustavni je sud odbio njegovu žalbu.

Komentara 1

JA
jakisic
16:17 25.11.2022.

u rh svaki 8.sudac prema zakonu na osnovu dokumenata argumenata ...a ostali su manje ili vise u suradnji sa mafiokratima i plutokratima i politokratima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije