Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen huligan

Ošišao se nakon nereda kako ga policija ne bi prepoznala

navijač (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
08.05.2010.
u 15:53

Nikica Marović (20) je identificiran sa snimki nadrzornih kamera te je uhićen pred stanom u Zagrebu. Završio je građevinsku školu i upisao je tečaj glume. 

Dvadesetogodišnjem Nikici Maroviću određeno je 24-satno zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, javlja HRT.

Marović će sutra ujutro izaći pred suca koji će odlučiti o njegovom daljenjem zadržavanju.

Nikica Marović (20) danas malo prije 16 sati priveden je istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda zbog sumnje da je oslijepio interventnog policajca Kristijana Troktera (33) prošle nedjelje na maksimirskom stadionu.

Skrivao se majicom
Zagrebačka policija sumnjiči ga i za napad na još četiri policajca. Priopćili su da je pokušao skriti svoj identitet, vežući majicu oko glave te je tako bacao stolice prema policajcima, uz to se skrivajući iza drugih navijača.

Osim stolica, sa udaljenosti od 15 metara među policajce je bacio i zapaljeno pirotehničko sredsvo. Kako je priopćila policija, to pirotehničko sredstvo je palo na zemlju, odskočilo i eksplodirao pred ili ispod vizira nesretnog Troktera. Marovića je danas ispitala istražna sutkinja, koja je nakon toga trebala odrediti hoće li i na koliko dugo biti zadržan.

Kako doznajemo Marović, hrvatski državljanin, rođen u Kotoru u Crnoj Gori, uhićen je pred stanom u kojem u Zagrebu živi s majkom. Mladić je inače završio srednju građevinsku školu, te je upisao i tečaj glume, a uhićen jer je prepoznat na snimkama videonadzora.

Prema neslužbenim informacijama, pao je na policijskom poligrafu, no pretragom stana nije nađen navijački arsenal. No da je Marović očito bio dobro svjestan što je učinio, svjedoči i to da se dan poslije utakmice - ošišao.

Policiji je kazao da je tzv. topovski udar sakrio u kutiju šibica te ga tako unio u stadion. Oni u to ne vjeruju, već sumnjaju da je pirotehničku napravu unio na stadion dan ranije te je sakrio u prostoriju na stadionu koja navijačima inače služi baš za to!?

Marović je već prijavljivan zbog nanošenja teške ozljede zbog čega mu se sudi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Prekršajno je prijavljen 2008. zbog pirotehnike.

Palice s natpisom
Policija se jučer pohvalila i arsenalom nađenim za pretrage u petak na dvjema lokacijama kojima se koriste navijači Dinama. Pretražene su dvije od četiri lokacije koje koriste navijači “modrih”, a s policijom su u pretrazi bili i djelatnici Državnog inspektorata.

Nađene su tako tri išarane drvene palice i sedam iskorištenih bengalki. Palice, nađene u Draškovićevoj u Udruzi navijača Dinama, bile su išarane, osim “Dinamo“ i “Zagreb“, i natpisima: “Dinamovi huligani umirit se neće“, “Šibenski zlotvor“, “Zagreb Saints“, “Smederevo crew“, “Joca Amsterdam“, “Arkan, udri, ludi, kuki“.

Palice krase i kukasti križevi, ustaški simboli i znak SS-a. Sedam upotrijebljenih bengalki nađeno je u prostorijama na stadionu, kojima se služi ista udruga. Pretražene su i prostorije udruge u Trnskom i u Zvonimirovoj, no ništa nije nađeno.

>> 'Dinamovi huligani umirit se neće' i ustaški simboli na palicama BBB-a

>> Gubitnici dana: Vrijeđali policajce pa im policija pronašla kokain

Komentara 88

LI
lietuva
00:17 09.05.2010.

Šljam na prvi pogled.

Avatar mber
mber
09:54 09.05.2010.

50 godina zatvora za tu budalu!!

AU
autoritet
23:49 08.05.2010.

makinte to smeće s ulice na puno godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije