Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osigurali sredstva za iduće 4 godine

Roditelji su bili više nego zadovoljni te su tražili da se projekt nastavi
19. rujna 2017. u 13:10 0 komentara 147 prikaza
Pomoćnik u nastavi
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Pomoćnici u nastavi, kao projekt, prvi je put financiran u doba ministra Vedrana Mornara kada je za taj projekt osigurano 72.472.398, 69 kuna. Njegovi rezultati pokazali su se dobrim - roditelji su bili više nego zadovoljni, a djeca koja o njima ovise bili su glavni motiv zbog kojeg su roditelji tražili da se projekt nastavi. Te 2015. godine spomenuti iznos podjeljen je na 40 jedinica lokalne samouprave koje su u školama trebale osigurati pomoćnike.

škola MZO: Povećana izdvajanja za pomoćnike u nastavi

S ciljem pružanja potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno obrazovne ustanove isti je projekt u njegovoj drugoj fazi nastavo ministar Predrag Šustar.

On je 2016. godine za pomoćnike u nastavi osigurao 74.735.497,32 kuna koji su potpom raspoređeni za pomoćnike u školama 49 hrvatska grada. Treću fazu projekta pokreće nova ministraica obrazovanja Divjak koja za razliku od spomenuta dva ministra sada osigurava iznos pomoćnike u nastavi ne za jednu godinu nego za četverogodišnje razdoblje. Za to , kako je sama kazala, osigurano je više od 90 milijuna kuna- na godišnjoj razini financirat će se više od 2600 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja je četvrtu godinu zaredom provelo javne pozive, a za razliku od prethodnih godina kada se natječaj raspisivao i projekti provodili na razini jedne školske godine, ovogodišnjim natječajem osiguraju se sredstva za financiranje pomoćnika u nastavi kroz 4 školske godine. Na godišnjoj razini iz Europskog socijalnog fonda povećali smo izdvajanja za više od 15,5 milijuna kuna u odnosu na školsku godinu 2016./2017– pohvalio se tim ministrice Divjak.     

Ministrica Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj o uvođenju informatike 2 sata tjedno Od iduće školske godine kreće obvezna informatika Blaženka Divjak AKCIJSKI PLAN Divjak: Ne odustajem od obrazovne reforme Vesna Bedeković Tko je V. Bedeković Radila je u osnovnoj i srednjoj školi, bila dekanica, a sada vodi PSP
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.