Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je V. Bedeković

Radila je u osnovnoj i srednjoj školi, bila dekanica, a sada vodi PSP

Vesna Bedeković
Goran Stanzl/Pixsell
12.09.2017.
u 07:17

HNS-ov M. Batinić kazao je da će se suvoditeljice predstaviti kada Dijani Vican istekne mandat. Koliko mandat traje – nigdje nije propisano.

Najavljeno “institucionaliziranje” Posebnog stručnog povjerenstva rezultiralo je dogovorom o imenovanju dviju suvoditeljica najvažnijeg tijela u provedbi reforme obrazovanja.

Uz ministricu Divjak sada važnu ulogu na mjestu suvoditeljice ima i HDZ-ova predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Vesna Bedeković.

Doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu

I dok je upravo ona još prošlog tjedna poručila kako predsjedanje stručnim povjerenstvom neće preuzeti Blaženka Divjak niti će ta uloga ostati Dijani Vican, nijednom nije potvrdila da je baš ona ta koja je uključena u rad Povjerenstva. Riječ je o Bjelovarčanki koja je srednju školu završila u Virovitici, diplomirala na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, magistrirala i doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sadašnja zastupnica kojoj je mandat aktiviran kao zamjeni za Tomislava Tolušića tijekom karijere radila je i u školama – od 1987. do 2006. godine radila je u OŠ Kloštar Podravski, OŠ Petra Preradovića u Pitomači i Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači. Škole je 2009. godine zamijenila radom u upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu te odjelu za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije.

Vican nema mandat

Prije nego što je ušla u Sabor, napustila je dužnost dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, gdje je radila sedam godina. Što će biti točno njezina obveza uz drugu suvoditeljicu PSP-a, još nije poznato, kao ni jesu li to jedine promjene u Posebnom stručnom povjerenstvu.

To će se znati naknadno, odnosno kako kaže HNS-ov Milorad Batinić, kad istekne mandat Dijani Vican i kada se dvije suvoditeljice javno predstave. A Vican nema mandat – odnosno isti nije definiran njezinim imenovanjem.  

Komentara 1

Avatar BUJICA
BUJICA
08:38 12.09.2017.

Ovdje lud hebe zbunjenoga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije