Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radila je u osnovnoj i srednjoj školi, bila dekanica, a sada vodi PSP

HNS-ov M. Batinić kazao je da će se suvoditeljice predstaviti kada Dijani Vican istekne mandat. Koliko mandat traje – nigdje nije propisano.
12. rujna 2017. u 07:17 1 komentara 3279 prikaza
Vesna Bedeković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Najavljeno “institucionaliziranje” Posebnog stručnog povjerenstva rezultiralo je dogovorom o imenovanju dviju suvoditeljica najvažnijeg tijela u provedbi reforme obrazovanja.

Blaženka Divjak REFORMA OBRAZOVANJA Plenković, B. Divjak i V. Bedeković vode PSP, što je s Dijanom Vican?

Uz ministricu Divjak sada važnu ulogu na mjestu suvoditeljice ima i HDZ-ova predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Vesna Bedeković.

Doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu

I dok je upravo ona još prošlog tjedna poručila kako predsjedanje stručnim povjerenstvom neće preuzeti Blaženka Divjak niti će ta uloga ostati Dijani Vican, nijednom nije potvrdila da je baš ona ta koja je uključena u rad Povjerenstva. Riječ je o Bjelovarčanki koja je srednju školu završila u Virovitici, diplomirala na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, magistrirala i doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Blaženka Divjak Blaženka Divjak Tko je ministrica obrazovanja: Praktična vjernica kojoj su strast matematika i knjige

Sadašnja zastupnica kojoj je mandat aktiviran kao zamjeni za Tomislava Tolušića tijekom karijere radila je i u školama – od 1987. do 2006. godine radila je u OŠ Kloštar Podravski, OŠ Petra Preradovića u Pitomači i Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači. Škole je 2009. godine zamijenila radom u upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu te odjelu za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije.

Vican nema mandat

Prije nego što je ušla u Sabor, napustila je dužnost dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, gdje je radila sedam godina. Što će biti točno njezina obveza uz drugu suvoditeljicu PSP-a, još nije poznato, kao ni jesu li to jedine promjene u Posebnom stručnom povjerenstvu.

To će se znati naknadno, odnosno kako kaže HNS-ov Milorad Batinić, kad istekne mandat Dijani Vican i kada se dvije suvoditeljice javno predstave. A Vican nema mandat – odnosno isti nije definiran njezinim imenovanjem.  

škola Obrazovna reforma I Hrvati će, poput Slovenaca, u osnovnu školu devet godina Dijana Vican Intervju Vican: Vrhunac napada na mene koincidira s imenovanjem ministrice Divjak Blaženka Divjak Ubrzani rad Povjerenstvo za obrazovnu strategiju 'pegla' svaku mjeru u Akcijskom planu
Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji