Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak: Ne odustajem od obrazovne reforme

Podsjetimo, akcijski plan u srpnju je trebao biti gotov.
07. rujna 2017. u 13:48 7 komentara 1046 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg 12-satnog rada na akcijskom planu, premijeru Plenkoviću i ministrici Divjak prije nešto više od pola sata posebno stručno povjerenstvo, na čijem je čelu Dijana Vican, predalo je novi akcijski plan usuglašen sa strategijom.

Poslala pismo Ministrica Divjak: Hrvatska više nema vremena za čekanje

Opsežnu dokumentaciju ministrica još nije proučila.

- U rukama imamo prijedlog akcijskog plana, nisam ga ranije vidjela. Proučit ćemo ga i očitovati se na njega i usuglasiti se oko plana - kazala je tako ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Poručila je također da će nastaviti i dalje raditi kako bi pilot projekt kurikularne reforme u školama bio uveden za godinu dana.

"Što se tiče provedbe obrazovne reforme, moj tim i ja radimo na tome i dalje ćemo, bez obzira na širi kontekst, raditi na tome da to pripremimo za iduću godinu, i od toga ne odustajemo", poručila je. 

Podsjetimo, akcijski plan u srpnju je trebao biti gotov. No tada se utvrdilo da njegov sadržaj ne prati strategiju obrazovanja ranije usvojenu u Saboru. 

Za sada nema odluke o tome tko će preuzeti posebno stručno povjerenstvo te hoće li biti izmjena i što je s članovima ekspertne radne skupine.

Zagreb: Andrej Plenković stigao u izborni stožer HDZ-a SUDJELOVALA I VICAN HDZ održao sastanak sa stranačkim stručnjacima iz područja obrazovanja i znanosti škola ISKUSTVO HRVATA Za Hrvatsku nepojmljivo: Prvi dan škole u Švedskoj čini se nestvarnim Ministrica Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj o uvođenju informatike 2 sata tjedno Od iduće školske godine kreće obvezna informatika
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • ObrenM:

  Zasto dirate ucenu ministricu.Mozda i ona donese Hrvatskoj Nobelovu nagradu,ali iz kemije.Povijest se ponavlja,jer je i komunisticki ministar skolstva Stipe Suvar dobio dobio isto priznanje,jer je u to vrijeme napravio od skolstva govno.

 • boris:

  pa mislim da nije normalno da se taj dokument priprema tako "u tajnosti", roditelji bi trebali u tome naširoko sudjelovati, pa radi se o njihovoj djeci, ne može im država niti bilo tko oduzeti ulogu obrazovanja

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, ta ministarska gospoja Dvijak dr. Blažica po svim znacima je politički sasvim neuko čeljade koja će do kraja unišiti hrvatski obrazovni sustav jer se u nj razumije kao koza u bubanj. Učinak bi bio potpuno isti da ... prikaži još! su umjesto nje na ministarsku dužnost postavili Mrak Tariašicu Ančicu, Vrdoljak Iveka, lažnog plemića Beus Gogu, Borić Radojčicu ili čak Pusić Zokija ili Sarnavka Sanjicu. A i dični gospo'n Štromar Peđa, svojevrsni Bob Rock hrvatske politike, savršeno bi odgovarao tom poslu. Kako god se okrene, dobit ćemo školu natopljenu neoliberalom i rodnom ideolgijom koja će od naše djece praviti bogalje isprana mozga koji neće znati čak ni to jesu li muško ili žensko, a kamoli jesu li Hrvati ili, ne daj Bože, katolici. Mašala.