Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA OBUSTAVLJENA

Drama kod Dubrovnika, prevrnulo se više kajaka: Pronašli još jednu osobu, tragaju za dvoje

Dubrovnik: Osam osoba spašeno nakon prevrtanja kajaka, za njih troje se još traga, no još uvijek bez rezultata
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.09.2023.
u 20:50

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja

Pronađena je još jedna osoba nakon prevrnuća kajaka kod Lokruma na dubrovačkom području čime se broj spašenih popeo na devet dok se po neslužbenim podacima traga za još dvije osobe. Zasad nema podataka da je itko od spašenih kajakaša zatražio liječničku pomoć, doznaje se u policiji koja je dojavu o prevrnuću više kajaka zaprimila oko 15,20 sati od očevidaca.

Prema nesluženim podacima traga za još dvije osobe od ukupno 11 koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima. Kako doznaje Dubrovački dnevnik, potraga za ostalim kajakašima je obustavljena zbog vjetra i mraka, zbog čega će biti nastavljena ujutro.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja. Policija je, dodala je Biskup također s lokrumskim rendžerima pretražila cijeli otok Lokrum i tamo više nitko nije pronađen.

POVEZANI ČLANCI:

"Ono što možemo potvrditi je da je uspješno spašeno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vremenske  prilike to budu dozvoljavale", rekla je glasnogovornica. Po pisanju Dubrovačkog vjesnika traga se za tri osobe, a među osam spašenih izletnika je jedno dijete. Policija je zaprimila dojavu oko 15,20 sati od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka, s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.

Potragom je obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a potraga je proširena i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu, poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. U potrazi sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanija Dubrovnik te vatrogasci.

VIDEO: Porsche posve izgorio na Malešnici

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Stradun
Stradun
20:05 25.09.2023.

Opet je hrabri Dominko Radić ,kao i više puta dosad, spasio nekoliko ljudi. O tom čovjeku trebalo bi napisati članak.

Avatar Stradun
Stradun
20:00 25.09.2023.

Bilo je pitanje vremena kad će se ovako nešto dogoditi. Trka za novcima. Zanemarivanje sigurnosnih mjera. .....

DU
Deleted user
21:14 25.09.2023.

Kome briga gdje su nestali jer je dosta ludosti turista koje mi hrvatski građani plaćamo umjesto da im se uredno naplaćuju ta spašavanja,bilo na moru ili u planinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije