Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje

OŠ Gripe tražit će od ministarstva zapošljavanje psihologa

OŠ Gripe
Tino Jurić/Pixsell
13.10.2011.
u 20:30

U toj je školi tijekom velikog odmora pretučena 14-godišnjakinja. Ravnatelj Šimić kaže da su razgovarali sa svim sudionicima tučnjave i s roditeljima

– Ovo je izoliran slučaj. I do sada smo imali učeničke sukobe, ali ovo je unaprijed dogovoreno nasilje. Iznenadilo nas je. Sastao se krizni tim, predložio plan mjera za Učiteljsko i Vijeće roditelja. Pedagoški smo obavili sve što smo trebali, a policija će utvrditi je li riječ o sukobu vršnjaka ili o nasilju – kazao nam je danas Davor Šimić, ravnatelj splitske Osnovne škole Gripe.

U toj je školi tijekom velikog odmora pretučena 14-godišnjakinja. Ravnatelj Šimić kaže da su razgovarali sa svim sudionicima tučnjave i s roditeljima. Sa 14-godišnjakinjom koja ni jučer nije bila na nastavi razgovarali su razrednica, defektolog i pedagog.

– Najvažnije je da naša učenica na nasilje nije odgovorila nasiljem, a uputit ćemo zahtjev ministarstvu da nam odobri zapošljavanje jednog psihologa, kojeg nemamo – najavljuje ravnatelj.

Tvrdi da u školama nema više nasilja nego što ga je bilo, ali poprimilo je druge oblike. I društvo je postalo osjetljivije. Prošle školske godine u OŠ Gripe imali su niz radionica o suzbijanju nasilja. U suradnji s gradskim kotarom sada pripremaju projekt "Kako su se igrali naši roditelji", da djeca ne budu "vezana" za računala i akcijske filmove.

U splitskoj policiji nisu ni potvrdili ni demantirali priče da imaju zahtjeve za pojačanom ophodnjom oko škola. Naglašavaju kako od početka školske godine provode preventivnu akciju "Poštujte naše znakove" te obavljaju stalnu kontrolu i opservaciju škola. 

Komentara 2

SI
sinaj
19:30 14.10.2011.

Ništa od radionica i psihologa, gospodo, to su samo laprdanja onih koji zbog nečeg moraju dobiti plaću. Vratite roditeljima pravo da odgajaju svoju djecu, a oduzmite psiholozima (autorima raznoraznih maloumnih konvencija) pravo da odgajaju tuđu djecu.

CH
chemica
20:38 14.10.2011.

Ravnatelj je prokenjkao da u školama nema više nasilja nego što ga je bilo. Moja teta u svojih 45 godina učiteljskog staža nije vidjela tučnjavu među učenicama, kaže da je bilo suza i svađa, a sve takve \"krizne\" situacije su bile rješavane, paz ovamo, TJEŠENJEM i prijateljskim zagrljajem! Bit će da mi je teta već senilna pa se ne sjeća baš najbolje jer se ovakav ZVJERINJAK po školama, kojem možemo svjedočiti u zadnjih nekoliko tjedana, ne može drugačije objasniti. Situacija je oduvijek ovakva, a uzbunu su napravili neodgovorni novinari proglašavajući beznačajne \"dječje čarke\" razlogom za uzbunu. Da, to bi bilo najbolje tumačenje koje bi Ministarstvo oslobodilo ama baš svake krivnje i odgovornosti. To je i jedini ravnateljev cilj. Da se ne zamjeri Gazdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije