Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESNO U sudnici čitano oproštajno pismo žrtve kamatara

Oproštajno pismo: 'Tata, oprosti, svjesno ću sletjeti s ceste!'

11.11.2008.
u 18:32

ZADAR – U nastavku suđenja Kristijanu Kolovratu (36) iz Zagreba, Željku Erliću (41) iz Tinja, Draženu Adžiću (44) iz Biograda i Daliboru Mitroviću (33) iz Zadra, kojima se na Općinskom sudu u Zadru sudi zbog poticanja na samoubojstvo, iznude, lihvarskog ugovora i prijevare, zbog čega je početkom ove godine samoubojstvo počinio Ilija Mitrović (33) iz Zelengrada, pročitano je oproštajno pismo koje je Ilija Mitrović odnio u poštu u Obrovcu tri sata prije smrti.

Oproštajno pismo
Adresirao ga je na oca Radu, a naveo kako je od Kristijana Kolovrata uzeo pozajmicu od 30 000 eura, koju je zajedno s kamatama od 120 000 kuna trebao vratiti do 1. prosinca 2006. godine. Jamstvo je bila kuća. S plaćanjem kamata kasnio je mjesec dana pa mu je Kolovrat prijetio da će mu pobiti obitelj. U dva mu je mjeseca isplatio 650 000 kuna, no Kolovrat je tražio još 30 000 kuna.

U pismu je naveo i dugove prema Erliću i Adžiću. Na kraju pisma stoji: “Tata, oprosti, napravio sam previše sranja da bih mogao nastaviti živjeti. Svjesno ću sletjeti s ceste jer tonemo sve dublje... sve vas puno volim... oprostite još jednom”. U pismu je naveo da, ako s ocem kontaktiraju spomenuta trojica, podsjeti Đuru Župana na dug od 20 000 eura.

Prometno vještačenje
Na  raspravi najviše se polemiziralo o vještačenju prometne nesreće. Optužba smatra da je riječ o paušalnom nalazu vještaka, za kojeg drži da nije kompetentan jer da je vještak za signalizaciju, procjene vozila i utvrđivanje šteta, a ne za prometne nesreće.

Odlučeno je stoga da će se na idućem ročištu spomenuti vještak pismeno očitovati. Provest će se vještačenje o vođenju knjiga Ilijina poduzeća Dar Mar, kao i psihijatrijsko vještačenje Kristijana Kolovarata.

Podsjetimo, trojica se terete za to da su, iskoristivši kreditnu nesposobnost i teško imovno stanje Ilije Mitrovića, s njim ugovorili novčani zajam i kamate koje Mitrović zbog njihova pritiska i sve većih dugova nije mogao vraćati. Zbog toga se u siječnju svojim teretnjakom namjerno sunovratio niz liticu u Obrovcu i poginuo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije