Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVIJESTIO INSPEKTORAT

Oprez, muškarci: S polica se povlači serija jednog lijeka, utvrđena je nedozvoljena supstanca

UBOR d.o.o.
16.12.2023.
u 08:45

Kako su izvijestili iz Inspektorata, u navedenim kapsulama je utvrđena farmakološki aktivna supstanca sildenafil

S tržišta se povlači serija Epimena Plus, dodatka prehrani koji se koristi za rješavanje problema erektilne disfunkcije, izvijestio je Državni inspektorat RH. Radi se o Epimenu Plus u kapsulama, 2 X 450 mg, LOT broja L28022026, a kojeg je najbolje iskoristiti do 28. veljače 2026. 

Kako su izvijestili iz Inspektorata, u navedenim kapsulama je utvrđena farmakološki aktivna supstanca sildenafil. ''Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o tvarima koje se mogu dodavati hrani i koristiti u proizvodnji hrane te tvarima čije je korištenje u hrani zabranjeno ili ograničeno'', javljaju.

Radi se o dodatku prehrani proizvođača UBOR d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. ''Obavijest se odnosi isključivo na proizvode sa gore navedenim podacima'', napominje Inspektorat.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije