Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA DOMOVINSKOG POKRETA

Oporba će tražiti opoziv Plenkovića: 'Informacije koje su izašle u medijima su zastrašujuće'

Zagreb: Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Predsjedništva
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
31.01.2023.
u 12:52

Prvi put otkako je Plenković premijer tražit će njegov opoziv, što je službeno inicijativa Domovinskog pokreta, dok se na inicijativu Mosta kreće i s prikupljanjem potpisa za pozivanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Sabor, što bi se trebalo i dogoditi već idućeg tjedna.

Zbog najnovijih informacija iz optužnog materijala protiv bivše ministrice EU fondova Gabrijele Žalac, a što se pretvorilo u tzv. aferu A. P., kao i zbog transkripata koje je objavio Nacional, a u kojima se ljudi iz najbližeg kruga premijera Andreja Plenkovića spominju u kontekstu pogodovanja pri zapošljavanju i kod provođenja natječaja za dodjelu poticaja, oporba se opet udružila.

Prvi put otkako je Plenković premijer tražit će njegov opoziv, što je službeno inicijativa Domovinskog pokreta, dok se na inicijativu Mosta kreće i s prikupljanjem potpisa za pozivanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Sabor, što bi se trebalo i dogoditi već idućeg tjedna.

– Informacije koje su u protekla četiri-pet dana izašle u medijima zastrašujuće su. Pokazuju razinu korupcije, klijentelizma i nepotizma kakvih se ne bi postidio ni Ivo Sanader iako sumnjam da je I. S., za razliku od A. P., imao vremena baviti se time tko će biti pripravnik lovstva u Hrvatskim šumama – poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Dodaje kako će ovog  tjedna u dogovoru s kolegama iz opozicije početi prikupljati potpise za dvije inicijative. Prva je opoziv premijera, a druga  je pozivanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Sabor koja će time dobiti priliku da, kaže, objasni zašto je "aferu Smradex držala u ladici i zašto se po ovim porukama koje su izašle u javnost, a koje ozbiljno inkriminiraju glasnogovornika premijera, glavnog tajnika HDZ-a, pa i Plenkovića osobno nije postupalo u sladu sa zakonom".

Aferu i prepisku u Nacionalu komentirao je danas i Mostov Nikola Grmoja koji je uvjeren da dopisivanje glasnogovornika Vlade i bivšeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića "miriše na kraj" za premijera Andreja Plenkovića. Jer, kako objašnjava, nije u problemu samo on nego i krug njegovih najbližih suradnika.

– Radi se o namještanju natječaja i poslova, a zbog tih djela DORH je svojedobno podigao optužnicu protiv bivšeg ministra Horvata i Aladrovića te bivšeg potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića – kazao je Grmoja.

VIDEO: Plenković: 'Tko je AP, može biti puno opcija. Associated Press, autobusna poduzeća, Anthony Perkins'

Komentara 29

MA
marta22
15:52 31.01.2023.

Istražite, dragi čitatelji, u čijem su vlasništvu mediji, uključujući Večernji (ne smijem ba napisati jer bi mi maknuli komentar). Zatim malo promislite!

DU
Deleted user
14:17 31.01.2023.

Bravo robot, samo briši komentare na ovaj bezsramni članak i naslov, tvoja ljaga je svakim brisanjem veća, briso si i ostale postove na temu novinskg članka, sramota si svoje struke koju ne poštuješ, sramota!!

BA
Barba56
15:17 31.01.2023.

Mozda nam admin objasni zasto na jedan plus odmah tri minusa .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije